Vet inte om jag skrivit det på min blogg förut att när psykologen satte ADD diagnos på mig så sa hon att människor men den kombinationen av diagnoser saknar ofta signalen mellan hjärnan och magen att man är hungrig. Har insett att jag måste sakna signalen som går från magen till huvudet att man är mätt. Jag kan äta väldigt mycket och märker inte att jag har ätit för mycket förrän jag börjar må illa. Speciellt när det gäller godis, chips eller glass. 
Idag berättade jag det till personalen. De undrade om de kunde hjälpa mig på något sätt. De får helt enkelt vara med och portionera ut när jag har tex en påse chips för annars så äter jag lätt en chips påse på en kväll. 
Är det någon annan som känner igen sig i det jag berättar? 
 
Maria

Jag känner inte direkt mig det du skriver men jag har varit som dig innan, att jag kunde äta tills jag mådde illa. men inte nu längre, Hoppas det släpper snart för dig :)

Svar: okej. Ja det hoppas jag också.
corkystyle.se

Maria

Jag känner inte direkt igen mig det du skriver, men jag har varit sån innan att jag kunde äta tills jag mådde illa. '
Men jag hoppas att du blir bra snart igen så du slipper detta :)

Svar: det hoppas jag också
corkystyle.se

Hannas krypin

Jag känner igen mig, Jag är en allt eller inget-person. Så länge jag inte börjar äta av snaskigheterna så går det bra men om jag börjar så kan jag inte sluta förrän det är slut. Alternativt att jag mår illa. Tycker det är bra att personalen hjälper dig att portionera ut så det inte blir allt på en gång.

Svar: Ja det är bra att jag kan få hjälp.
corkystyle.se

Jennysvardag

Vad bra att du kommer få hjälp med att portionera dina chips, så du inte äter för mycket. Jag hade ingen aning att det hörde ihop med add

Svar: Nä inte jag heller förrän psykologen sa det och det förklarar en del om min relation till mat inte varit den bästa.
corkystyle.se

Madde

Finns inget stopp på mig heller, och tror att många kan känna igen det du skriver, Äter ofta för snabbt så hinner inte känna att jag är mätt t.ex. Godis mm äter jag tills det är slut.

Svar: Ja tyvärr är det lätt att det blir så.
corkystyle.se

Jessifri85

Intressant när du berättar om dina diagnoser 🙂. Lite kan jag känna igen mig i det som du berättar. Men det Är för att min kropp Vill ha energi & jag är hungrig. Så då äter jag chips & dipp & choklad. Om det står framme. Men jag känner när det är bra.
Vad bra att personalen Fråga om de kan hjälpa dig. Å att de ska portionera chips Åt dig. De kan inte föreslå dig frukt istället eller du äter mellis?

Ha en bra dag! 🦋

Svar: Jag försöker byta ut chips och godis mot frukt och popcorn. Däremot så kan jag inte käka popcorn för mycket då jag får problem med magen. Men känner att jag ibland tar den onyttiga valet.
corkystyle.se

Orsakulla mamma vid 20 finporslin & pudelliv

Otroligt vanligt när man är eller varit ätstörning jag har haft svårt åt både mättnad och hunger. För mig har det löst med att jag har koll på hyr mycket som är en portion.

Svar: kan tänka mig det. okej.
corkystyle.se

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress