Hallå där!
Hoppas er dag varit bra.
Här började dagen med en privatlektion på Lurbork. Jag fick en häst som heter Willie som är en stor valack på tio år. Jättesnäll men fick be om hjälp att kratsa hovarna då jag fick upp hoven men det som var i hoven satt som berg. Hon som hjälpte mig hade också problem med den hoven jag försökte kratsa. Hon sa att det satt som berg. Denna årstid är ju den värsta när det kommer till lera och allt som packas i hovarna. Fick sedan hjälp av ridläraren att både sadla och tränsa. Väl uppe på hästryggen så gick det bra tills jag skulle börja trava. Hade absolut ingen balans och willie hade väldigt stora steg som gjorde att jag inte fick till dte när jag skulle rida lätt. Jag var rätt snabb på att berätta att jag har en funktionsnedsättning. Det hon frågade om jag hade svårt med balans och koordination. Så sa jag att det är något jag behöver träna på och då är ridning ett väldigt bra sätt att träna det på. Hon sa att hon skulle vilja sätta mig på en ponny med mindre steg men hon skulle kolla vilken viktgräns de har på ponnysarna. Jag nämde att jag ridit Andy förur. 
Men vi kom också på att jag troligtvis skulle inte klara av att rida i en grupp då deras grupper är 10 st/lektion. Så vi sa att jag nog ska börja ta privatlektioner ca en gång per månad då jag tror att det skulle bli för mycket för min kropp om jag skulle rida 1 gång/vecka. 
Ridläraren jag red för var jätte bra och hon kunde rätt snabbt strukturera lektionen efter min nivå och min dagsform. När jag hade svårt med att trava och samtidigt styra och hålla i tyglarna men samtidigt inte bromsa willie för mycket. Så hon knäppte fast en longerlina så jag inte skulle behöva styra. 
Jag lär ha rätt mycket träningsvärk imorgon när jag vaknar imorgon. 
Madde

Var det första lektionen den här gången? Djur gör något gott med oss alla, och många pratar just om hur bra det är för alla. Själv är jag lite rädd för hästar, men två av mina döttrar var hästtjejer.

Svar: Ja det var det men jag har ridit förut.
Corkystyle

Jessifri85

Vad bra att det gick bra att rida. Du har ju inte ridit på ett tag. Balans är ju färsk vara. Å måste hållas igång. Men när du har ridit några gånger. Så kommer du märka av att balansen blir bättre.
Vad bra att ridläraren hjälpte dig lite.
Ha en bra dag!

Svar: mm. Ja det hoppas jag med.
Corkystyle

Amanda

Vilken fin häst😍 Låter som du hade en bra lektion ändå trots allt. Jag saknar verkligen att rida. Det är bra träning för hela kroppen :)

Svar: tack!eller hur!
Corkystyle

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress