'Idag är det Suicidepreventiva dagen och den här dagen uppmärksammmas arbetet för att förhindra självmord över hela världen. 
År 2021 tog 1505 människor livet av sig. Det är 1505 för många. 
Jag själv har flera vänner som tagit sitt liv. Jag själv var väldigt nära att lyckas 2010 men är idag glad för att jag överlevde. 
Jag har genom åren fått höra att självmord är fegt och egoistiskt bland annat. Detta stämmer inte och enligt mig så kommer det ifrån folk som inte fattar hur det är att må dåligt psykiskt. 
Det värsta ibland är att när man mår som sämst så får man inte den vården man behöver. Att man kan bli utskriven från psyket fast man har självmordsplaner och ibland att man tagit överdos av sina tabletter. 
Jag själv är glad att jag nu mår så bra att jag vill leva. Men jag vet hur det är att känna en hopplöshet att aldrig få må bra. Att ha ångest hela tiden och tro att det inte finns något hopp kvar. 
  
Yela

Så viktigt att uppmärksamma❤️ Jag har också tyvärr en vän som tagit sitt liv, är så fruktansvärt hemskt. Har också varit nära men är glad att jag tog mig ur det. Är helt galet hur dåligt vården funkar 😢

Svar: exakt.
Corkystyle

Yasmine mamma till Dennis och Angelina

Åhhh ja det är för många. Jag har också många nära som tyvärr tagit sitt liv och det är hemskt. Man önskar så att alla fick hjälp och att alla hade folk runt sig som fångade upp dom.

Svar: exakt.
Corkystyle

Jessifri85

Det är fruktansvärt att så många inte vill leva längre.
Jag själv har inte varit där. Men en pusselbit däråt. Idag mycket bättre.
Det är många faktorer som det beror på tror jag. Fångar man inte upp detta tidigt. Då är det svårt senare i en persons liv. För jag tror att en person som är väldigt långt ner & tillomed planerat sitt självmord. Dem har tappat tron på att folk runt omkring bryr sig om personen som planerar sitt självmord.

Jag är glad att du valde livet 🙂.

Ha en bra dag! 🌺

Svar: Eller hurJa idag är jag glad över att ha överlevt mina värsta år.
Corkystyle

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress