Tre sevärda dokumentärer på Cmore!

Stieg Larsson – Mannen som lekte med elden

Stieg Larsson är mannen som skrev Millenium triologin (män som hatar kvinnor,Flickan som lekte med elden och Luftslottet som sprängdes). Han är känd för att skrivit tre bra deckare men borde bli känd för sitt arbete med att exponera nazister och högextremister. I denna dokumentären får man en insyn i hans arbete och vad han sysslade med innan han skrev Millenium böckerna.

Dokumentären består av fyra avsnitt och när jag blev tipsad om denna dokumentär så plöjde jag alla avsnitt på en kväll. Den får 5/5 av mig då den är intressant och spännande från början till slut.

Svartenbrandt – Sveriges farligaste bottsling

I denna dokumentär får man ”lära känna” svartenbrandt och få veta hur hans brottliga kariär började. Man får även höra hans dotter och vilka bråk de hade. Även hans förra fru är med. Han lyckades rymma från fängelse flera gånger och det gjorde att några fängelser höjde deras murar. Man får även veta hur hans liv slutade då han dog för några år sedan.

Denna dokumentär är helt klart sevärd!

Stig Wennerström – Spion i kallt krig

Denna dokumentär handlar om Stig Wenneström som verkade inom det svenska försvaret men samtidigt så var han spion för Sovjet. Stig brerättar hur hans liv var och vem det var som kom på hans hemlighet. Man får följa med under dagen då de griper Stig för landsförräderi.

Denna dokumentär är en väldigt bra dokumentär!

#nouwbloggare #no

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *