Den skarpa eggen

Idag lyssnade jag klart på ljuboken Den skarpa eggen av Philip Pullman. Det är bok 2 i serien Den mörka materian.

Handling:

Universums gränser har öppnats och Lyras vän ligger död vid hennes fötter. Lyra vågar språnget in i en ny soldränkt värld för att förfölja den som dödat honom, för att få hämnd och svar på sina frågor. Men i stället hittar hon Will som just fyllt tolv och redan har ett mord på sitt samvete. Han är ute på en jakt lika ursinnigt angelägen som Lyras och tillsammans beger de sig ut i en värld som är totalt främmande för dem båda. Men Cittàgazze, den stad dit de kommer, är en egendomlig och hemsökt plats. Själsslukande vålnader drar fram på gatorna, medan man kan höra bruset av änglars väldiga vingar i skyn högt därovan. Och i det mystiska Torre degli Angeli döljer sig Cittàgazzes dödliga hemlighet ett föremål med högst märklig och förödande kraft.

Lyra och Will kämpar sig gemensamt fram genom alla faror, men med vart steg och varje ny fara kommer de närmare det största hotet av alla och den förödande sanningen om sitt eget öde.

Boken var väldigt bra och spännande från början till slut. Detta är en bra bok om man gillar Fantasy.

Jag ser fram emot att börja lyssna på bok 3 i serien imorgon.

#nouwinfluencer #nouwbloggare #uppsalabloggare #funktionsnedsättning #ljudbok

Corky style

Gillar

Kommentarer

Madde,

Kanske inte riktigt det jag brukar lyssna/läsa men låter spännande. Fast någon gång måste man ta sig ur det man brukar eller hur?

www.nouw.com/madelena
corkystyle
corkystyle,
Ja precis du har helt rätt
nouw.com/corkystyle
Beccxans
Beccxans,

Böckerna har jag inte läst eller lyssnat på. Däremot har det ju gjorts en filmatiserad serie och där har jag sett den första säsongen. (Vet inte om det kommit fler säsonger.)

nouw.com/beccxans
corkystyle
corkystyle,
Ja du menar His Dark materials som är baserad på den första boken Guldkompassen och det har så här långt kommit två säsonger
nouw.com/corkystyle
Mirre,

Låter onekligen spännande, men jag brukar inte fastna för sådant lite övernaturligt så. Men vet att många andra gör det

sweetwordsbymirre.com
corkystyle
corkystyle,
Ja för mig är det en chans att drömma mig bort ett tag
nouw.com/corkystyle
fighterwomen85
fighterwomen85,

Aldrig lyssnat på en fantasy bok. Jag har sett på Harry Potter & tycker att det är bra. Å andra fantasy filmer. Men inte böcker. Just nu känns det som jag inte kommer att lyssna på den typen av schanger. Men någon gång i framtiden kanske 😊

nouw.com/fighterwomen85
corkystyle
corkystyle,

Twitter

Instagram