Åter upp på hästryggen

Godkväll!

Hoppas er onsdag varit bra. Jag har varit på radion. Där spelade jag in mitt nya program. Programmet finns i detta inlägg. Vid halv två blev jag hämtad av en person då vi skulle hämta upp en till tjej för att sedan åka ut till stallet.

Väl i stallet valde jag att först byta om till kläderna jag skulle rida i. Sen så gick jag och kolla i stallet. De tjejerna som skulle rida i gruppen före mig hade göra börjat ordning hästarna. Jag fick hjälpa en tjej att få bort det värsta leran på hästens huvud. Den var lite kinkig men höll jag i grimman så lät den mig borsta bort leran. Efter så hjälpte jag henne att ta på tränset. Det största problemet var att få in bettet i munnen men jag gav mig inte och lyckades till slut.

Han kolla lite på deras lektion innan jag gick och började göra ordning ponnyn jag skulle rida. Artus som är på bilden. Han är haflinger och född 2005. Var rätt bufflig av sig vissa stunder speciellt när man skulle sätta på honom tränset. Men fick hjälp av en tjej så det gick bra när vi var två.

Ridlektionen gick bättre än jag trodde den skulle gå. Däremot så fick jag rätt snabbt ett dressyrspö av hon som höll i lektionen. Då han så trög att jag knappt fick honom att gå framåt. Däremot så fort jag fick ett spö att peta till honom med blev han pigg och gjorde det jag ville. Så det blev en del trav men man kände att det var länge sedan man red. Efter lektionen så tog man av honom sadel och träns. På med hans täcke och ut till hans box. Sen visade det sig att han skulle ut i hagen men en personal tog honom. Hoppas verkligen jag får honom nästa vecka.

8 reaktioner till “Åter upp på hästryggen”

  1. Vilken fin häst du fick rida. Förstår att du hoppas på att få honom nästa vecka. Kul att också vara igång med ridningen 🙂

  2. Så roligt att du kommit igång igen med ridningen. Så fin häst du fick också. Är lite rädd för just hästar, men två av mina barn har ridit och jag har alltid varit med.

  3. Kul att du har börjat rida igen. Vad fin Artus var 🐴🙂. Mm hästar är som människor. Dem vet vad dem vill. Ja, hoppas att du får rida på Artus nästa vecka med.

    Ha en bra dag!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *