Bloggutmaning – En film jag anser att alla borde se är?

Girl, interrupted / stulna år

Året är 1967 och den 17 åriga Susanna Kaysen känner sig osäker,rotlös och sårbar i en föränderlig värld. Efter ett förmodat självmordsförsök får hon träffa en psykiatriker, som efter ett kort möte ställer diagnosen Borderline vars symtom kan stämma in på de flesta vilsna tonåringar. Susanna skickas till ett mentalsjukhus. där hon får nästan stanna i två år. Hon träffar flera unga kvinnor i en liknande situation. Susanna blir vän med Lisa, som desperat kämpar för att komma bort från detta ingenmansland. Tillsammans med Lisa ställer Susanna och de andra intagna samma krav: de vill ha sina liv tillbaka. .

Denna film bör alla se för att den visar hur livet med Borderline kan se ut och hur man själv ibland ser på världen. Den tar också upp att ibland kan man själv behöva hjälp fast man själv kanske inte vill ha hjälp/vård.

Man ser en ung Angelina Jolie som Lisa och den här rollen gav henne en oscar för bästa kvinnliga biroll. whoopi goldberg dyker också upp som en av personalen på mentalsjukhuset,

Filmen finns att hyra på Blockbuster!

#nouwinfluencer #nouwbloggare #uppsalabloggare #psykiskohälsa

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *