Filmer att kolla på när du mår dåligt

Frozen/Frost

Frost handlar om syskonen Anna och Elsa som bor i Arendal i slottet. När elsa ska krönas till drottning så har Anna hittat en prins hon vill gifta sig med. Det blir en dispyt mellan syskonen och Elsa råkar avslöja hennes magiska krafter. Elsa flyr riket och lyckas försätta landet i evig vinter. Anna beger sig ut för att hitta sin syster och får hjälp av bla olaf,renen sven och hans ägare.

Favorit citat:

Just Let it go….

Inside out/ Insidan ut

Filmen handlar om Riley som man får lära känna från det hon ser dagens ljus till tonåring. Man får lära känna hennes känslor Glädje, Rädsla, Ilska, Vemod och Avsky som finns i hennes huvud. Riley har nyss flyttat till en ny stad med hennes mamma och pappa. Hon trivs inte i den nya staden och man får se vad som händer i hennes huvud. Man får stifta bekantskap med Bing Bong som bor i Rilyes huvud.

Fvorit citat:

Crying helps me slow down and obsess over the weight of life’s problems.

Zootopia/Zootropolis

Man får lära känna kaninen Judy Hopps som beslutar sig att bli den första kanin som blir polis. När hon har klarat utbildningen blir hon placerad i Zootropolis. Där har 14 djur försvunnit och hon får visa vad hon går för. Hon får hjälp av en räv och som blir hennes kamrat.

Favorit citat:

Try everything

Detta är dom tre filmerna jag brukar se när jag mår som sämst.

#psynlig #psykiskohälsa #aldrigensam

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *