Förut sa jag Why me? – till lIvet

Livet med psykisk ohälsa är inte något man kan skämta bort. Det sista man ska säga till en person med psykisk ohälsa är att hen ska rycka upp sig och att hen mår dåligt för att få uppmärksamhet. För en person med Depression är det inte bara att rycka upp sig och börja må bra. Har man en depression är det viktigt att prata om hur man känner sig och om man inte tar sig ut ur depressionen själv så får man söka professionell hjälp, Man behöver inte vara självmordsbenägen för att behöva professionell hjälp.

Ibland mår jag inte så bra är en av de bästa böckerna jag läst i hela mitt liv och den är verkligen värd att läsa om man inte gjort det. Bästa citatet från boken är – Säg inte why me till livet säg Try Me istället.

0 svar på ”Förut sa jag Why me? – till lIvet

  1. Så viktigt det du säger! Jag har lärt mig så mycket av att vara nära en person med psykisk ohälsa. Hen är mycket tydlig med vad som sårar, förvärrar och hjälper. Vägleder mig där jag trampar fel. Tipsar om vad jag kan läsa för att lära mig mer etc. Tack för att du också bidrar till ökad förståelse. Önskar dig en bra dag!

  2. Vilket bra citat. Och ja man kan verkligen inte säga till någon med psykisk ohälsa att man ska rycka upp sig. Bra att du tar upp detta.

  3. Oj vilket bra inlägg, vad bra du skriver om detta. Psykisk ohälsa är ett sådant aktuellt ämne i vårat samhälle idag känner jag. Det är nog svårt för någon som inte mått dåligt att förstå att det inte bara är att rycka upp sig. Citatet var så bra, toppenbra att du tog upp detta!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *