Från ett iskallt Uppsala

Hallå där från ett iskallt Uppsala.

Här har man varit på radion. Kollat dokumentär och skrivit manus. När jag slutat på radion så gick jag ner till centrum för att sedan ta bussen hem. Jag har gått nästan 4000 steg idag och kände att det fick räcka då det är så kallt.

När jag var hemma så åt jag en gorbys pirog till middag då det var ärtsoppa. Jag gillar inte alls ärtsoppa. Jag har även öppnat dagens lucka i rituals kalendern och det var mild body scrub i serien The ritual of Karma.

Ikväll har jag kollat på filmen Divergent på blue-ray.

Beatrice är en tonåring som lever med sin familj i chicago. Hon ska stax genomgå ett test som ska ge henne svaret vilken falang av de fem hon bör tillhöra. Falangerna är De ärliga, De osjälviska, De tappra, De fridfulla och De lärda. Dock får Beatrice veta att hon är Divergent när hon genomgår testet. Hon kan alltså inte placeras i någon falang eftersom hon har något av alla falangerna i sig. Hon behöver välja falang och väljer De tappra. Där får hon möta en av ledarna som heter Four och får även en vän i tjejen Christina. Hon får kämpa för att bevara hemligheten men även träffa stadens ledare Jeanine Matthews som spelas av ingen mindre än Kate Winslet.

En väldigt bra dystopia film. Det är en film som är spännande från början till slut. Jag tycker denna är en väldigt bra start på de tre filmerna i Divergent triologin. Denna film är baserad på romanen Divergent av Veronica Roth. Visste ni att Shailene Woodley som spelar Beatris även kallad Tris tackade först nej till rollen men efter att pratat med Jennifer Lawrence så ändrade hon sig och sa ja till rollen. Shailene var den enda som fick provspela för rollen som Tris.

Imorgon är det fredag och då ska jag ha egentid med en personal. Ska iväg och handla. Får se om det blir i Gottsunda då det kan vara kallt och halkigt att åka någon längre bit. Vi får se helt enkelt.

#nouwinfluencer #nouwbloggare #svenskbloggare #svenskblogg #uppsalabloggare #bloggareisverige #funktionsnedsättning #funktionsvariation #minvardag

11 reaktioner till “Från ett iskallt Uppsala”

 1. Fy vi har det också svinkallt, trodde seriöst att jag skulle frysa häcken av mig i morse. Tänkte liksom som Lucas Simonsson med ”kallt som in i röven” 😅.

  Äter inte heller ärtsoppa.

 2. Här är det också rysligt kallt, så jag får ta på mig riktigt tjocka kläder för att kunna vara ute. Värst är det dock för händerna pga min handsjukdom. Filmen Divergent verkar vara spännande. Den skulle jag kunna tänka mig att se😊

  Förresten jag är inte heller så förtjust i ärtsoppa😄

 3. Ja, det har varit riktigt kallt. Igår hade vi -12 till -14 ❄️å sol ☀️ härligt tycker jag. Ja, man behöver inte vara ute länge.
  Bra grej i julkalendern 👍.
  filmen verkar bra. Få höra med sambon om han har sett den.
  Ha en trevlig dag!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *