I backspegeln – I polisbilen

För ca en vecka sen för fem år sedan så satt jag innan kvällen är slut i en polisbil på väg till psykakuten.

För att verkligen förstå hur långt jag kommit och hur stor utveckling jag gjort så måste jag kolla i backspegeln. Jag satt alltså i en polisbil för ca 5 år sedan. De (poliserna) hade fått åka hem till mig då jag skrivit något sms till en vän som gjort att hen blivit så orolig så den ringt polisen. Det var inte första gången polisen var hem till mig och inte sista. De skrev självklart LPT (Lagen om Psykriatisk Tvångsvård) på mig och jag kommer ihåg vad en av poliserna sa till mig. Det var att de inte ville lämna mig i lägenheten och sedan behöva åka dit igen och hitta mig för att sedan behöva åka hem till mina föräldrar.

Hade någon frågat mig om vad jag trodde jag skulle göra om fem år så hade jag nog svarat att jag inte haft någon aning om vad jag skulle göra om fem år. En sak som är säker att jag är den människan jag är idag pga det jag upplevt och vad jag varit med om. Jag skulle inte vara jag utan att ha haft och fortfarande har psykisk ohälsa. Mitt stora motto i livet är What dosen´t kill you makes you stronger! På svenska Det som inte dödar dig gör dig starkare!

Jag har gått från att ha självmordstankar och stark ångest varje dag till att vara hyffsat stabil och fungerar för att ha daglig verksamhet tre dagar i veckan. Jag har även lämnat behandlingshemmet som jag bodde på i tre år. Både jag och mina föräldrar är säker på att behandlingshemmet räddade mitt liv.

#Ibackspegeln #psykiskohälsa #värstagrymmatjejen #nouw30daychallange


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *