Pearl harbor – World war II hits America

Kvällsfilmen blev Pearl Harbor.

Filmen handlar om hur Japan slog till mot USA:s marinbas vid Pearl Harbor. Där japan lyckades överraska med ett flyganfall. Detta blev USA:s intåg i andra världskriget men man ska veta att det var tyskland som förklarade krig mot USA. Japan anföll USA eftersom USA hade gjort så Japan inte fick någon olja.

Det största av USA:s slagskepp Ariozona ligger fortfarande kvar på havsbotten med soldaterna som inte kunde ta sig ur. Detta då de inte hade kunnat bärga skeppet i en del, det fick jag reda på när jag såg Drain the oceans: WWII på disneyplus.

#nouwinfluencer #nouwbloggare #uppsalabloggare #andravälrdskriget #historia

0 reaktioner till “Pearl harbor – World war II hits America”

  1. Många år sedan jag såg den filmen men tryckte den var bra. Gillar överlag filmer från den tiden. Hade dock ingen aning om att man aldrig bärgade slagskeppet.

  2. Den filmen har jag inte sett sedan jag var tonåring och bodde hemma. Tycker den är så bra! Visste inte om att man inte bärgade skeppet. Då har jag lärt mig något nytt!

  3. Tack! alltid bra med filmtips, många gånger har vi så svårt att välja vad vi vill se – hade inte hört talas om denna

  4. Den här filmen har jag sett för många år sedan och minns att jag tyckte att den var bra, men kommer inte ihåg så mycket om den nu, men tack för påminnelsen

  5. Pearl Harbor, det var ju längesen jag såg den! Borde helt klart se om filmen, för som andra skriver i kommentarerna är den bra. Tack för dokumentärtipset, ska kika på Disney+.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *