The Handmaids tale

Har idag börjat kolla om The handmaids tale säsong 3 då säsong 4 har premiär den 29 april på HBO Nordic.

Serien handlar om att i det dystopiska Gilead så står man inför miljökatastrofer och ett snabbt födseltal. Gilead leds av en galen fundamentalistisk regim som behandlar kvinnor som statlig egendom. Offred är en av de få återstående fertila kvinnor och är tjänarinna i överbefälhavarens hushåll. Hon tvingas till sexuellt slaveri i ett sista desperat försök att befolka en ödelagd värld. Offreds ändå mål är att överleva och hitta hennes dotter som tagits ifrån henne.


Jag tycker serien är bra men hemsk. Tjänarinnorna tvingas som sagt till sexuellt slaveri endast pga att de är den enda som är fertila och kan få barn. Även så kan ett enda ord till fel person kan innebära döden.

Har du sett The handmaids tale?

#nouwinfluencer #nouwbloggare #uppsalabloggare #serienörd

0 reaktioner till “The Handmaids tale”

  1. Jag började titta på serien, men klarade inte av att fortsätta. För hemskt och jag tyckte det var så förnedrande för kvinnorna. Valde något annat att se istället. Tror säkert den är jättebra men jag klarar intd av den.

  2. Det är min absoluta favoritserie ser verkligen framemot att nya säsongen börjar. Har följt den sedan starten.

  3. Jag har hört om den här serien men inte sett den själv. Den låter verkligen hemsk och inte långt från verkligheten. Tänker då på det här med att sälja sex och tjäna männen.

  4. Den här serien känner jag inte alls igen och vet inte om jag skulle vilja se den heller, den känns ganska hemsk, men det kanske den inte är

  5. Har aldrig hört namnet, eller ens vetat att det är en serie när jag sett bilden. Kanske ska ge den ett försök nu när det är riktig serietorka.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *