Instagram @corkystyle.se

Instagram corkystyle.seInstagram corkystyle.seInstagram corkystyle.seInstagram corkystyle.seInstagram corkystyle.seInstagram corkystyle.seInstagram corkystyle.se

Hur det är att bo på service boende

Jag bor på ett serviceboende utanför Uppsala. Här har jag bott sen 2015 då jag flyttade hit efter att bott på behandlingshem i tre år. Det är sammanlagt sex personer som kan bo här samtidigt. Vi alla boende har varsin lägenhet. Detta är ettor men vi har sovrum som är eget rum. Vi har också spis + ugn och både kyl och frys. Våra badrum är väldigt stora och vi har egen tvättmaskin som också är torktumlare.

Jag har inte mina egna mediciner. De är inlåsta i ett litet skåp som sitter på väggen ute i hallen. Nyckel till det har endast personal. Det känns väldigt tryggt för mig att inte ha hand om mina egna mediciner då jag skulle inte klara av det. Jag får medicin vid 9 på morgonen sen kl 20 på kvällen för att ta sista nattmedicinen vid 22 tiden. Jag har min mediciner i apodos påsar så man slipper ha så lösa tabletter i en eller flera dosetter. Däremot har jag varit med om att det några gånger har varit fel antal tabletter i en påse så då har personalen varit tvungen att ringa sköterskan. Sköterskan är den som kollar när det kommer nya dospåsar att det stämmer och att det är rätt antal tabletter i påsarna. Det har nästan alltid varit en personal med mig när jag har haft tid hos läkare på affektiva.

Här på boendet får jag hjälp i min vardag. Dels att tex städa lägenheten men även andra saker i vardagen. Det är personalen som väcker mig när jag ska upp och ta min morgon medicin och även iväg till min dagliga verksamhet där jag är fyra dagar per vecka.

Vi äter alltid middag tillsammans på basen. Däremot är vi sjuka så kommer en personal upp med maten då vi endast är i våra lägenheter om vi är sjuka. Vi brukar få önska en rätt var som vi vill äta veckan efter. Sen får vi också önska om vi vill ha någon speciell aktivitet. Allt detta bestäms på fredag då vi har boendemöte.

Vi har alltid minst 1 personal som jobbar då vi inte får lämnas ensamma om det skulle hända något. På natten har vi en personal som sover i jourrummet och som vi kan väcka om det skulle vara något. Från ca kl 14 på vardagarna har vi oftast två personal som jobbar.

Så det var lite hur det är att bo på boende och vad som ingår i att bo på ett serviceboende.

#nouwinfluencer #nouwbloggare #uppsalabloggare #funktionsnedsättning #serviceboende #add

Corky style

Gillar