Årets oscargala

oscar academy trophy award
Photo by Mirko Fabian on Pexels.com

I natt är det dags för den 96:e Oscarsgalan. Den börjar vid ett i natt och håller på tills klockan fyra. Jag kommer inte sitta uppe och kolla.

Den stora favoriten i år är Oppenheimer som har fått 13 stycken nomineringar. Jag har svårt att tro att den kommer vinna alla kategorier den är nominerad i. Däremot tror jag Cillian Murphy kommer få sin första oscar och jag tror även Robert Downey Jr kommer få sin första oscar också. Jag tror även Christopher Nolan kommer vinna som bästa regi och bästa screenplay sen är jag osäker om filmen kommer vinna för bästa bild. Jag tror även Oppenheimer kommer vinna en oscar för bästa film men det är absolut inget som är säkert. Som avslutning ska jag säga att jag hoppas Ludwig Göransson får sin andra oscar då han gjort musiken till Oppenheimer.

De två andra filmerna med elva nomineringar är Poor things och på tredje plats med tio nomineringar Killer of the flowers moon.

Jag tror Oppenheimer kommer ta ungefär 8-9 stycken oscars men jag kan ha fel. Kommer få svaret när jag vaknar imorgon.

Visste ni att i år är det exakt 20 år sedan Lord of the rings: The return of the king lyckades kamma hem hela 11 stycken oscar. Det rekordet står sig än idag. Det är två andra filmer som också vunnit 11 oscars och det är Ben-hur från 1959 och filmen Titanic.

6 reaktioner till “Årets oscargala”

  1. Det ska bli spännande att höra hur det går i Oskars galan.
    Jag har noll koll. Så det är bra att du har det 🙂👍.
    Vi får se om det blir som du tror. Kanske en överraskning.

    Ha en trevlig dag! 🌸

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *