Åsiktsinlägg: Dödsstraff rätt eller fel?

Filmen som fick mig att börja fundera och vilja skriva detta inlägg är så klart The green mile (Den gröna milen). För er som inte har sett den handlar den kort och gott om en fängelsevakt i USA på 1930 talet där de som har fått dödsstraff och där även dödsstraff verkställs.

Jag har alltid varit säker i min åsikt. För mig är dödsstraff fel. Jag tycker själv det är ett bättre straff att de får sitta i fängelset hela sitt liv. Sen kan man också bara avrätta en person en gång när den som tex ted bundy dödat över 30 offer.

Sen har det hänt att person blivit avrättad för ett mord som det senare med DNA visat att den personen var oskyldig till det mordet. Nu mera är det inte lika många länder som har kvar dödsstraff. Ett land som USA är det bara vissa delstater som har kvar dödsstraff. Sen finns det några till länder som har kvar dödsstraff.

En sak som jag önskade Sverige skulle göra som USA är att döms en person till livstid så ska det vara livstid och inte vara kanske 15-20 år som det kan vara i Sverige. Det borde inte få heta livstid om det inte är livstid, att man får leva sitt hela resterande liv i fängelse.

Så nu undrar jag vad du tycker om Dödsstraff? Motivera gärna ditt svar.

6 reaktioner till “Åsiktsinlägg: Dödsstraff rätt eller fel?”

  1. Ser inte heller varför man skulle motivera dödsstraff. Då blir ju även den som verkställer straffet en mördare, kanske tom med flera liv på sitt samvete. Nej, låt dem tjäna sitt straff, men tycker även att man skall satsa på rehabilitering av fångarna

  2. Är också emot dödsstraff, samtidigt måste vissa galningar bort från våra gator. Idag är det ju rena hotellet att sitta inne…

  3. Dödstraff lite hårt kanske. Men på något sätt så måste pedofiler & andra straff verkligen kännas som straff. Inte sitta några år. Sen komma ut. Som att inget ting har hänt. Vi i Sverige är för snälla. Vi har livstid. Då ska personer som får det ska sitta i 50-60år. Inte 20 som det är idag.

    Den gröna milen filmen är riktigt bra.

    Krya på dig! 🌸

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *