Att inte passa in i mallen

Något jag ofta stör på är att vi ska vara unika och våga sticka ut som individer men sen helt plötsligt så ska man passa in i mängden. Är det någon som känner samma?

Jag har alltid varit mig själv och därav stuckit ut rätt mycket var jag än har varit i livet. Jag minns när jag började i Gymnasiet så kom jag från att ha blivit mobbad hela grundskolan. Därför jag var annorlunda och hade en odiagnostiserad ADD. På gymnasiet så fick jag vänner som jag verkligen kalla vänner för första gången i mitt liv. Men även där stack jag ut på flera sätt. Jag kunde nästan ingenting. Hade ADD och en ätstörning som blev väldigt synligt för andra då jag försökte gömma mitt problem med maten. Jag fick hjälp med både maten och allt annat trotts att jag ibland kanske inte ville ha hjälp. Numera inser jag att det är livsfarligt att ha en ryttare som inte ätit något och kan kanske svimma på hästryggen. Det kan bli livsfarligt för alla andra då hästar är flockdjur och börjar en skena så kan de andra också börja.

2012 fick jag äntligen en utredning mot ADD/ADHD. Det var inte bara jag som pratade med psykologen utan morsan pratade med den två gånger tror jag det var. Det var hur jag var som barn och under uppväxten. Resultatet blev att den satte diagnosen ADD på dig. Äntligen fick jag veta varför jag var annorlunda hela mitt liv. När jag flyttade till behandlingshem så fick jag börja äta medicin mot min ADD. Den käkar jag än idag och kommer nog äta den hela livet.

Jag har aldrig passat in i mallen och kommer aldrig göra då jag vet hur unik jag är…..

#nouwinfluencer #krönika #artikel #unik #unikatjejen #corkystyle #nouwbloggare #bloggareisverige #bloggare #uppsalabloggare #funktionsnedsättning #funktionsvariation #magazine

0 reaktioner till “Att inte passa in i mallen”

  1. Jag tänker att man måste inte passa in i mallen, det är åldrigt. Idag är det modernt att sticka ut lite och vara unik, och fler borde vilja vara det. Visst kan vissa diagnoser behöva medicineras och det kan vara bra men oavsett skall man tillåtas vara sitt unika jag. Folk stör sig på att jag sticker ut ibland på jobbet, att jag kör lite mitt race – vet att det inte är samma sak men som referens – men jag tillåter mig själv göra det vilket jag inte gjort innan men sen har jag många års mer referens än dem och har nästan alltid rätt – medans många andra vill trycka ner en.

  2. Håller med dig. Tänkte på det häromdagen. Alla ska vara stöpta i samma form annars har man genast en diagnos. Är det individen som är problemet eller samhället?

  3. Jag upplever att man ska ”passa” in fast vara unik. Och vem bestämmer om du passar in? Jo du själv. Ingen annan kan bestämma mallen eller vad som krävs för att passa in. Va bara dig själv för det tjänar du mest på!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *