Att leva med ADD

Jag har diagnosen ADD som även kan kallas en boktavsdiagnos. Jag har öven Borderline som jag skrivit om här

Symtom på ADD

Uppmärksamhetsproblem

Du som har add har svårigheter med koncentrationen, att lyssna på vad andra säger och blir lätt störd. Det är också vanligt att glömma viktiga saker och kan uppfattas som slarvig. Många blir väldigt lätt uttråkade och har svårt att slutföra det som inte är tillräckligt intressant.

Impulsivitet

Känslorna kan pendla snabbt och upp ner och känsloreaktionerna kan vara svårkontrollerade. Det är dessutom svårt att hantera situationer som kräver eftertanke. Att göra först och tänka sen är typiska tecken på add.

Underaktivitet

Till skillnad mot övriga former av adhd så saknar du som har add överaktiviteten. Det kan snarare vara så att du har en lägre aktivitetsnivå än normalt och att det kan vara väldigt svårt att ta tag i saker.

Jag fick denna diagnos 2012 precis innan jag flyttade till behandlingshem. Det är dock en diagnos som jag haft hela mitt liv för det är något man föds med inte något man får.

Kan inte sitta och titta på tv utan att ha antingen mobilen eller datorn att syssla med. Ska jag läsa en bok så måste jag dricka energi dryck innan för annars klarar jag inte av att koncentrera mig på boken.


0 svar på ”Att leva med ADD

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *