Att sakna tidsuppfattning

person holding burning paper in dark room
Photo by Eugene Shelestov on Pexels.com

Godkväll!

Hoppas ni har haft en bra lördag.

Här började jag dagen med Supernatural men han bara tita på ungefär ett avsnitt innan jag gick ut till bussen. Vid tio tiden gick jag ut till bussen. Tog bussen in till centralstationen. Där hade jag tur för behövde bara vänta i ca 7 minuter innan bussen jag skulle ta kom. Vid fem i elva var jag framme hos min bästa vän.

Hos min bästa vän så åt vi lunch tillsammans vilket var grillat kött och hasselbackspotatis vilket var så gott. Vi kollade på en film som heter The women in black. Det är en skräckfilm. Den var bra men väntar tills nästa vecka då vi ska se uppföljaren till filmen.

Hos min bästa vän så köpte jag en biobiljett på tradera som jag sen använde till att betala en biljett till den nya the hunger games filmen. Ja det blir andra gången jag ser den.

När jag kom hem så gick jag ner till basen och åt middag. Här har vi haft upp till sju minusgrader och äntligen har vi fått ordentligt med snö. När jag åkte hem så fick verkligen bussen gasa för att komma fram.

Istället för en filmrecension tänkte jag berätta lite hur det är att sakna tidsuppfattning. När jag fick min ADD diagnos och funktionsnedsättning så fick jag veta dels att jag saknade tidsuppfattning och att jag vet inte hur man avslutar ett samtal, men det tar vi någon annan gång.

Jag har alltså om jag inte har mobil eller klocka ingen aning om det gått en kvart eller en timme. Men jag har vissa knep och några hjälpmedel. När jag ska borsta tänderna har jag en timestock jag sätter igång. Där varje minut är en blipp och när det gått en minut så slocknar en. Jag ska borsta tänderna i 2 min så då ska två slockna innan jag ska sluta borsta tänderna. När jag ska tex på bio så brukar jag ha min träningsklocka på mig så jag kan stänga av mobilen men samtidigt hålla koll på hur lång tid det har gått.

Det här med tidsuppfattning kommer jag att jag hade problem med när jag gick i gymnasiet. Jag har något minne av att jag någon gång stod och mocka en stor box i typ en timme.

11 svar på ”Att sakna tidsuppfattning

  1. Trevligt att umgås med din vän 🙂. Skönt att du slapp vänta så länge på bussen.
    Gott med kött & hasselbackspotatis. Mm hört om att ni har fått mycket snö ❄️. Hoppas att det ligger kvar.

    Ja, tidsuppfattning är lite svår ibland. För tiden går så snabbt nu för tiden. Jag har med time stock. Det är bra att ha armklocka. Så du ser tiden medans du ser film på bio 👍.

    Ta hand om dig! Ha en bra dag!

  2. Pingback: Veckans bästa v.47 – Corkystyle.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *