Du älskade/ hatade kropp

Ibland älskar jag min kropp medan ibland önskade jag att jag hade en annan kropp.

Jag minns hur det var när jag var smal men inte tyckte själv att jag var smal. Eller smal kanske är fel ord utan mager är rätt ord då smal kan man vara utan att ha ätstörning eller något annat fel som gör att man är smal. Men som sagt såg jag mig själv inte som smal trots att jag var mager och det var helt klart att jag hade en ätstörning.

Jag kan säga att jag har varit mager och haft ätstörning men det är något jag inte fått behandling för. Däremot har jag haft stötning och att det mer en gång varit någon som hållit koll på om jag åt frukost/lunch eller middag. Något jag ibland tyckte var irriterande för jag själv tyckte det var min ensak om jag åt eller inte. Jag bara So what?

Ibland när det var sommar och varmt när jag bodde på behandlingshemmet så hände det flera gånger att personalen gjorde smoothies för att jag skulle få något i mig då jag var mager.

Däremot numera som jag säkert skrivit förut att jag inser och förstår varför de hade sådan koll på mig att det bland annat var för att de brydde sig även om jag ibland betedde mig som en otacksam skitunge.

Numera har jag kropp och jag är glad att jag fått lite former. Däremot så har jag gått ner en del i vikt men ändå har det inte varit någon fara. Jag har alltid koll på mig själv och vet hur jag fungerar. Ibland speciellt på somrarna då det är som varmast brukar jag säga till personalen att hålla koll så jag äter. Jag blir inte hungrig när det är varmt och ibland så glömmer jag att äta då man helst bara vill ha något att dricka.

Jag är glad att jag har den kroppen som jag har idag. Att den fungerar normalt trots allt jag har hittat på som kunnat vara den sista saken jag gjorde mot kroppen. Att jag inte har några men i kroppen efter tex alla överdoser jag gjorde.

Som sista ord vill jag säga att jag väger heller lite för mycket istället för lite då jag vet vilket helvete det kan vara att ha en ätstörning.

#nouwimfluencer #nouwbloggare #uppsalabloggare #personligt #hälsa #topplistan #kroppen #måbra #bestofnouw

0 reaktioner till “Du älskade/ hatade kropp”

  1. Fint att du kommit så långt ändå. Tänker på det dock att du inte fick någk hjälp med saken på behandlingshemmet det känns inte riktigt OK faktiskt.

  2. Skönt att du kommit till ett läge där du trivs med den du är och i din kropp, jag kan känna igen mig i så mycket av det du skriver och jag var också väldigt mager under en period för 15 årsedan – väldigt ensam i det läget – men tacksam för att jag hittade hem och mår bra idag. En ätstörning är ju en hemsk sjukdom egentligen som man inte önskar sig största fiende

  3. Det är en sådan kroppshets idag. Det blir kommentarer överallt och vården hjälper gärna till. Mitt barnbarn klagar dom på att hon är för smal. Ja, hon är smal, men hennes pappa kämpade för att gå upp i vikt. Mig klagar dom på att jag är så fet. Sökte för sorg och diagnosen blev fetma. Min vikt var inte relevant för fem öre där. Klart att sådant skapar osunda värderingar.

  4. Så är det för alla. Att man älskar sin kropp mer ibland. Mindre ibland. Vad bra att du kom till ett behandlingshem som kunde hjälpa dig.
    På sommaren är det tufft. Det är varmt & då är man inte så hungrig. Tur att det då finns kallt vatten, sallader & glass då 😊.

    Hoppas att du har en bra dag!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *