Ja jag har mens hurså?

red ribbon on a menstrual cup
Photo by Nataliya Vaitkevich on Pexels.com

Idag var jag på vårdcentralen för att jag skulle byta p-stav. Då jag har fått mensen de tre senaste månaderna och det är ett tecken att p-staven behöver bytas ut. Fick träffa en barnmorska jag inte träffat förut. Hon var inte den smartaste direkt och jag upplevde att hon lyssna inte på mig. Men i alla fall fick jag p-staven bytt. Däremot så gick det bra och jag kände ingenting när hon försökte ta bort den gamla. Man får bedövning så hon sa att du kommer känna att jag är där och trycker men du kommer inte känna något när jag skär för att få bort den gamla. Vilket jag inte gjorde vilket var skönt.

Nu när jag ändå har ämnet färskt. Så tycker jag att det är rätt dåligt att det pratas så lite om det. För hade vi tjejer inte fått mensen då kan vi inte få barn i alla fall inte på den naturliga vägen. Jag upplever det att det är ett ämne det ska talas tyst om men det är ju naturligt så varför ska det vara ett ämne man inte pratar offentligt om?

Jag använder p-stav inte för att jag inte vill ha barn utan för att slippa blödningarna och mensvärken. Där tycker jag också att kvinnor ska kunna stanna hemma från jobbet om man har extrem mensvärk utan att det blir mothugg från ens chef. Eller är det så redan? Rätta mig om jag har fel.

Det känns som ett ämne som måste diskuteras mer i skolan. Det jag fick lära mig där var bara att man skrapade på ytan och det knappt. Sen finns det dom som tycker att bindor/tamponger ska vara gratis. Då man inte har valt själv att få mens. Det är nog inte hållbart att man ska få det gratis men det kunde gått och väl vara rabatt. Sen tycker jag också att större arbetsplatser kunde gott och väl ha en hylla eller liknande med lite bindor eller tamponger då mensen har ibland egenheten att komma då man minst anar det.

Så det var det jag tycker om ämnet, nu vill jag veta vad du tycker?

8 reaktioner till “Ja jag har mens hurså?”

  1. Själv använder jag p-spruta inte för att inte få barn först och främst. Utan när jag hade mens så kom det mycket och jag hade ganska mycket mensvärkar. Därav är jag glad att jag har p- spruta idag 🙂 Men jag håller med detta är ett ämne som vi borde kunna prata mer om.

  2. Ja, jag håller nog med dig i allt. om det blir gratis mensskydd, vad ska vi dra ner på istället? Tänker också att man inte får välja själv vad man tycker om och som passar en osv. Låter bra, men kanske inte så genomtänkt. Ska män få gratis rakgrejer också då?

  3. Jag tror det pratas en hel del om det. Men det kanske är mest mellan tjejkompisar osv. Men vågat av dej att skriva ut det 🙂 o skönt o slippa det.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *