Änglavakt

illustration of a pregnant woman and her daughter wearing angel wings
Photo by JAMILY ALVARENGA on Pexels.com

Detta inlägg är inspirerat av Nanne Grönvalls låt änglavakt. Lägger in låten nedanför inlägget.

När låten änglavakt spelades upp när jag var ute och gick en promenad så började jag fundera på när jag har haft änglavakt.

För mig har jag haft änglavakt två gånger i mitt liv. Den första gången var när jag gick i gymnasiet. Det var vinter och vi hade haft traktorlektion på schemat och vi skulle köra ner traktorerna till deras garage på skolan. Jag åkte efter läraren som körde en minibuss. Jag hade inga snökedjor på hjulen. I första kurvan så åkte jag ner i ett dike till höger om mig och sen jag rattar fullt ut till höger för att komma upp ur diket igen så jag kommer upp på vägen bara för att köra ner i djupare dike till vänster om vägen och sen genom ett staket och ut i hagen. Där får jag stop på traktorn efter bara några meter. Minns att jag lägger mig ner på ratten och gråter. Detta klarar jag helt utan att skada mig, det enda lilla jag kände var att en handled gjorde lite ont. En som åkte efter mig sa att jag hade åkt omkring i traktorn som om jag skulle ha suttit i en tvättmaskin. Då hade jag änglavakt. Ska bara skriva att den traktorn blev skrotad men jag ser det såhär att det var bättre att traktorn tog stryk än att jag skulle ha skadats. Säger som en travtränare jag haft praktik hos. Skenar hästen hoppa ur sulkyn för en häst går att ersätta men det går inte att ersätta er.

Andra gången jag hade änglavakt var 2010 när jag tog en stor överdos av mina mediciner. Jag låg och svävade mellan liv och död och de la mig i en respirator. Det var så illa att mamma var tvungen att ringa pappa som bor i Hälsingland. Så han var tvungen att åka ner till Uppsala med första tåget på morgonen. De väckte mig den morgonen. När jag vaknade upp så hade jag fortfarande slangen i halsen kvar då de vill vara säker att jag inte började krampa igen då jag gjort det när ambulansen hämtade mig. Allt gick bra och de tog bort den efter någon timme. Jag hade änglavakt då jag vaknade upp med inga men från överdosen och jag var mig själv. Idag är jag glad att jag inte fick tex några hjärnskador. Jag själv tror att det var någonting som sa däruppe att min tid var inte kommen om ni förstår vad jag menar.

Har ni haft änglavakt någon gång?

4 reaktioner till “Änglavakt”

  1. Ja helt klart har du någon där uppe som vakar över dig. Så glad jag är över att du klarade överdosen med mediciner, men även olyckan.

  2. Åh herregud. Det hade kunnat blivit jätte stor skada. Kanske du fick någon form av ersättning ändå för traktorn va som de var? Ja de var tur den blev skrotad.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *