Lets talk about American History X

Handlingen:

Danny och Darek är två bröder som lever i USA. Danny vaknar upp en natt av att några killar håller bryta sig in i Darek bil. Danny säger till Darek som rusar ut med en pistol och han mördar de som försökt sno hans bil på ett väldigt brutalt sätt. Darek får fängelsestraff för sina brott. När Darek ska skriva en artikel om en bok så väljer han Mein Kampf vilket får rektorn som är svart att se rött. Han kunde ha reglerat Darek men väljer istället att han och Darek ska prata om det som pågår nu och han döper kursen till American History X.

Medan Danny är i fängelse får han upp ögonen för vilken väg han valt. Han blir mot sina egna värderingar bästa vän med en svart som han jobbar tillsammans i fängelse. Danny är nasist när han åker i fängelse men fängelset förändrar honom på flera sätt. När han kommer ut så blir han upprörd över vilken livssyn hans lillebror har valt.

Filmen är brutal och bitvis rå på ett sätt som man inte ofta ser på filmer. Jag tycker däremot att det är bland anat det som gör den så bra. Man bör däremot inte se denna om man är känslig och om man lätt får mardrömmar om filmer man sett som var hemska på något sätt. Däremot så är den väldigt bra om man vill se något som man kan diskutera eller hur nazismen kan se ut i det moderna USA.

Har du sett American History X och om vad tycker du om den?

#nouwinfluencer #nouwbloggare #uppsalabloggare #filmnörd

0 reaktioner till “Lets talk about American History X”

  1. Denna film har jag inte sett. Tror jag inte. Men en film som jag skulle vilja se. Som Mirre säger. Låter som det liknar Prison Break. Den serien Älska jag! 😀 Ska fråga Kent om vi kan se den.

    Ha en bra söndag! 🌼

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *