Livet med psykisk ohälsa part 1

So where to begin……

Alla som känner mig vet att jag har gjort en stor resa och att jag idag är glad att jag fortfarande lever. Allt började gå fel när jag flyttade till egen lägenhet 2009. I september flyttade jag till Söderfors och började nästan direkt börja må dåligt psykiskt. Fick en tid hos en kurator någon stans i uppsala. Redan andra träffen sa jag till henne att jag är helt utmattad både fysiskt och psykiskt. Så då bad hon mig att åka till psykakuten så det gjorde jag och jag hade en vän med mig som var underbar. I alla fall så slutade det med att läkaren och den överläkare som han pratat med höll med om att jag hade en djup depression. Så jag skrevs in på psykisk avdelning. Där fick jag mediciner och var där i ca 5 veckor så skrevs ut lagomt till jul.

Kommer ihåg att jag lagom till det blev klart att jag skulle snart skrivas ut så frågade jag morsan om hon skulle kunna åka upp till min lägenhet och städa den så den skulle vara städad när jag kom hem igen. Hon gick med på det så och hon var uppe i lägenheten i flera timmar då jag hade lyckats stöka till det ordentligt.

Part 2 kommer imorgon…

#nouwinfluencer #nouwbloggare #uppsalabloggare #funktionsnedsättning #psykiskohälsa

0 reaktioner till “Livet med psykisk ohälsa part 1”

 1. Vad bra att du fick sån bra hjälp av både läkare och kurator. Kan tänka mig att det kändes skönt att få hjälpen när du behövde den. Så snällt av din mamma att hon städade hos dig

 2. Det är jobbigt att leva med psykiskt ohälsa. Folk förstår oftas inte och dömmer en väldigt lätt. Tur du hade din vän som kunde hjälpa dej 💕

 3. Vilken tur du hade som fick fort hjälp med ditt mående. Att dem dessutom tog det på allvar.

  Vad snällt av din vän att följa med dig.

  Så skönt att du fick komma hem till jul & att mamma va snäll & städa din lägenhet tills du kom hem.

  Ta hand om dig❣️

 4. Vad fint av dig att prata om psykisk ohälsa. Jag tycker sånt är så viktigt att ta upp. Bra att kuratorn och läkaren lyssnade på dig och att du fick stöd. Och så fint gjort av både din vän och din mamma att finnas där för dig. Ska blä spännande att höra andra delen imorgon.

 5. Så fint av din mamma att hon hjälpte dig att städa. Även av din vän att ställa upp och följa med dig. Så skönt att du kände att du fick den hjälpen du behövde.

 6. Vilken tur att du fick akut hjälp, även om det bara var början på något. Ska bli intressant att få läsa resten av din historia också.

 7. Bra att du fick hjälp på psyk, inte alltid man har tur med att tas på allvar. Fint av vän att följa med. Att åka dit själv är inte bra.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *