Livet med psykisk ohälsa part 3

Fortsättning från förra inlägget

Jag vart inskriven på psykiatrisk avdelning. Där så tog läkaren bort alla mediciner förutom sömnmedicinen. Sen kan jag ju säga att deras attityd till mitt självmordsförsök var du kan ju inte velat dö eftersom jag gjorde det i skolan. Jag satt helt tyst för kände att det inte var någon idé att prata om hur jag mådde. Idag skulle jag direkt ha anmält läkaren då man inte ska ha den attityden om man jobbar där man vårdar folk som mår dåligt psykiskt. Plus att det var bara tur att jag överlevde och skulle jag gjort detta hemma så skulle jag ha dött.

Jag skrivs ut och får denna gång en kurator kontakt på öppenvården i tierp. De följande två åren präglas av flera överdoser och även LPT vård. (Lagen om psykiatrisk tvångsvård). Minns när jag sist var inlagd med LPT och jag och en vän som kom och hälsade på mig skulle gå en promenad. Den skulle vara i 30 minuter men jag och vännen drar till henne. Jag kommer tillbaka efter 6 timmar med polis.

Tillslut så säger mitt boendestöd som jag hade fem gånger i veckan, min mamma och jag till min handläggare på kommunen att detta går inte. Detta är efter min sista överdos. Hon inser att jag måste få komma till en plats där jag får hjälp med min medicinering och mitt mående. Däremot sa hon att du får lova att inte hitta på något under tiden jag. letar Det höll jag för det var rätt snabbt jag fick åka med henne till behandlingshemmet i uppsala på besök. Bara någoin vecka efter vart det klart att jag skulle få komma dit.

Medan jag väntade på att få komma till behandlingshemmet så fick jag göra en utredning mot ADHD. Mamma var upp och träffade psykologen två gånger och till slut får jag diagnosen ADD.

#nouwinfluencer #nouwbloggare #uppsalabloggare #psykiskohälsa #funktionsnedsättning #bestofnouw

0 svar på ”Livet med psykisk ohälsa part 3

  1. Så tråkigt att det ska gå så långt innan man kan få hjälp. Är det där du bor nu? Eller är det ett annat ställe? Psykiatrin har mycket att önska… Har ju också väldigt negativ inställning, även om jag lästa psykiatri som valbar kurs då jag läste omvårdnad. Den biten jag är intresserad av.

  2. Vilken resa du har gjort. Du om något vet att livet inte är lätt. Stor StyrkeKram❣️. Det är sorgligt att det ska gå långt innan man blir tagen på allvar & får hjälpa.

    Jag tycker sånt här är jätteintressant att läsa om 🙂.

  3. Men herregud att de säger så Oftast e det så att man mår dåligt på en skola o inte vet varken utvek in. Jag är glad att du överlevde 💕

  4. Jag förstår dig vad gäller läkaren. Har själv träffat på såna som jobbar med psykisk ohälsa som menar att det sitter i mitt huvud. Att jag måste vara dum i huvudet om jag tänker såhär… Gick inte dit igen kan jag avslöja. Nåja, bra att du tillslut fått bra hjälp! 😊

  5. Fy så du blivit behandlad i din psykiska ohälsa, på ett sätt är jag väl inte förvånad heller. Det känns som att folk inte alls förstår oavsett var de befinner sig.

  6. Jag blir häpen över hur mycket du har varit med om faktiskt, jag blir både ledsen och skärrad för dig och din familj. Man förstår ju också hur skärt och viktigt det är att man får komma rätt och få den hjälpen som verkligen behövs

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *