Livet med psykisk ohälsa part 4 – Åren på behandlingshem

Fortsättning från förra inlägget..

I juni/juli 2012 så fick jag flytta till behandlingshemmet. Det låg i Uppsala. Där fick jag hjälp med medicinering och även annat. Jag fick även börja med medicin mot mina ADD. För mig var det som en bubbla runt mig sprack helt plötsligt kunde jag koncentrera mig på ett helt nytt sätt. Jag kommer ihåg första samtalet med läkaren där. Han frågade om jag tänkte få mediciner från någon annan stans. Jag sa nej och var tvungen att upprepa det för honom några gånger. Jag antar att han var tvungen att ställa de frågorna. När jag varit där några veckor så fick jag sådant sug efter alkohol men visste att jag inte kunde dricka då det inte gick bra med mina mediciner. Jag sa det till personalen och typ nästa samtal så sa han att det var jätte bra att jag sa till och inte bara gick ner på stan och köpte alkohol. Jag fick en medicin mot alkohol sug och den hjälpte och jag käkar den än idag.

Jag bodde på behandlingshemmet i tre år och sista året bodde jag i öppenvården i en lägenhet. I maj 2013 så fick jag följa med till Grekland i en vecka. Det var så underbart och det var för att jag gjort så stora framsteg på året. 2013 så kom min pappa och min lillebror och hälsade på mig. Vi gick ner till uppsala och jag minns att jag fick en säsong av criminal minds av dem. 2014 var jag och en av mina terapeuter upp till hudiksvall för att jag skulle få träffa pappa. Då fick jag veta att min lillebror hade tagit illa vid sig att se hur dåligt jag hans stora syster mådde 2013.

Åren på behandlingshem räddade mitt liv!

#nouwinfluencer #nouwbloggare #uppsalabloggare #funktionsnedsättning #psykiskohälsa

0 reaktioner till “Livet med psykisk ohälsa part 4 – Åren på behandlingshem”

  1. Så fint där att du kände att det var där du fick hjälp, ocj vilken resa du gjorde med dig själv. Kan tänka mig att Grekland kändes efter fin efter dessa år.

  2. Ohh vad härligt att du fick följa med som n del av beh till Grekland, det var ju verkligen ett sätt att ta hand om och skönt att du kände att du mådde bra där och att du kände att du fick rätta energier.

  3. Vilken tur att du fått så mycket hjälp, Så många får ju inte det tyvärr. Tack även för att du är så öppen med hur du mår och din resa.

  4. Det som gjorde att det gick bra för dig va nog att du var så ärlig för både dig själv & för dem på behandlings hemmet direkt. Tror jag.

    Skönt att du fick rätt hjälp direkt & att det hjälpte dig direkta.

    Resan till Grekland kom i bra tid. Kul att du fick åka till pappa & lillebror. Men aldrig kul & höra att ens lillebror har tagit åt sig illa av vad du gick igenom under ett år.

    Jag hoppas att han har repat sig & att ni har en bra relation idag 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *