Män som hatar kvinnor

Detta är en av mina favorfilmer som gjorts på svenska.

Handling:

Henrik vanger får alltid en pressad blomma i en tavelram när han fyller varje år. Detta brukar hans brors dotter ge honom men hon har varit försvunnen i 40 år.

Mikael Blomqvist blir kontaktad av Henrik Vangers advokat och Henrik vill anlita Mikael för att skriva en släktkrönika. Det är egentligen en täckmanteln då Henrik vill göra ett sista försök för att få veta vad som hände Harriet hans brors son som försvann för 40 år sedan. Mikael accepterar uppdraget och får efter ett tag Lisbeth Zalander som jobbar kollega. Lisbeth är nämligen en hacker av världsklass. De får upp ögonen för en kvinnomördare som härjade på 1940 och 1970 talet. Helt plötsligt så händer det saker omkring de som gör att de inser att detta är inte en jakt på en mördare från 1960-1970 talet och det ska visa sig att sanningen är allt annat än vad de trodde.

Mina tankar om filmen:

Detta är en väldigt rå film som innehåller bla våldtäkt så man ska inte vara jätte känslig om man ska se den. Den är väldigt bra spelad av alla skådespelare men tycker Mikael Nyqvist och Noomi Rapace är de som är väldigt bra. Älskar Lisbeth Zalander som karaktär och hennes repliker..

Favoritcitat från filmen:

Man väljer vem man ska va!

#nouwinfluencer #nouwbloggare #uppsalabloggare #filmnörd #funktionsnedsättning

0 reaktioner till “Män som hatar kvinnor”

  1. Har både läst boken och sett filmen. Gillar dem båda och tycker de är starka, men riktigt bra. Har sett filmen flera gånger.

  2. Jag har varken sett filmen eller läst boken, men har förstått av andra som har gjort det att båda ska vara spännande och bra. Tyvärr har jag blivit alltmera känslig när det gäller våld i filmer, och särskilt våldtäkter. Så det tål att tänka på om jag kommer se den.

  3. Hört om den filmen, dock aldrig sett den. Förstått att många likt dig älskar den dock. Det kanske skulle vara värt att ta sig tiden att se den dock.

  4. Filmen har jag sett, gillar både den och de andra.

    Däremot har jag inte läst boken men det är något jag har funderat på flera gånger. Önskar bara att det ska bli av också.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *