Varför gråter inte emma?

Ljudboken Varför gråter inte Emma? har jag lyssnat på hos bookbeat. De som skrivit den är Magnus Wennerholm och Emma Jangestig.ar äntligen

Handling:

Äntligen hade tillvaron ordnat sig för Arbogatjejen Emma. Hon som alltid fallit för fel killar och tidigt blev ensamstående mamma med två barn. Nu hade hon mött en trygg man och de planerade för ett liv tillsammans. Men en kväll stod någon ur det förflutna i dörren och tragedin var ett faktum. Emma blev svårt misshandlad. Hennes barn Max och Saga hade aldrig någon chans.
När Emma vaknade upp befann hon sig i en märklig polisutredning där hon hölls isolerad utan att veta vad som hade hänt henne – eller barnen. Hon som varit en vanlig småstadsflicka blev sedan rikskänd när hon valde att träda fram och berätta om sina upplevelser. Emmas starka utstrålning möttes av djup beundran men också misstro. ”Hur kan hon se så glad ut?” Man tycktes vilja att Emma skulle gråta och hata. Med sin sorg ifrågasatt tog sig Emma igenom två rättegångar och pekade ut sina barns mördare. Hon omvandlade tyskans hat till kärlek och framtidstro. Men bakom fasaden pågick varje sekund en kamp för att orka ta sig tillbaka till livet.

Mina tankar om ljudboken

Den är skriven och berättad på ett brutalt ärligt sätt. Man får följa emma från det hon vaknar upp på akademiska i uppsala tills mördaren får sitt straff i hovrätten. Här vågar hon vara personlig och man förstår hennes frustation då hon inte får någon info av polisen utan dem frågar henne vad det är som hänt. Mordet på Max och Saga och mordförsöket på Emma berörde hela Sverige. Hur kan man attackera två småbarn och deras mamma. Svartsjuka är nog ett av motiven. Hennes berättelse berörde mig då den kändes så verklig och att jag tycker hon är modig som har skrivit denna bok.

Jag skulle verkligen rekomenadera denna ljudbok för dig som gillar känslosamma böcker och böcker som har hänt i verkligheten.

#nouwinfluencer #nouwbloggare #uppsalabloggare #ljudbok #uppsalabloggare

0 reaktioner till “Varför gråter inte emma?”

  1. Ohh låter som en spännande bok och även det att hon kan vara så brutalt ärlig och få andra att peka på sina känslor det brukar göra att jag lockas att fortsätta att läsa eller lyssna

  2. Den boken har jag också lyssnat på. Så gripande och man kan inte förstå grymheten som finns där ute. Som jag grät då jag lyssnade på den.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *