Mitt midsommarfirande i Dalarna och nostalgiska sommarminnen

selective focus photo of blue and white flowers field
Photo by Freddie Ramm on Pexels.com

Hur har eran midsommar 2024 varit?

Här har man haft en lugn midsommarafton. Hade tänkt i förväg att jag skulle ta en längre promenad men det fick jag stryka då jag var så trött idag. Förmodligen är det för att jag sovit dåligt de sista nätterna. Så det blev en kortare promenad ner till coop istället.


Däremot så minns jag att när jag var litet barn så åkte Jag, mamma, pappa och min lillebror till Dalarna och firade midsommarafton där. Jag har nämligen nästan all släkt från pappas sida där. Jag hade även min farmor och farfar där i Dalarna när de levde.

Jag minns att ett år så firade vi midsommar där och det var en liten midsommarstång uppsatt men tyvärr så ramlade den ner när jag var nedanför så jag fick den i huvudet. Fick inga skador av den. Jag minns de somrarna där med kärlek och det var så kul att umgås med släkten och hitta på saker tillsammans. Vi tillbringade mycket tid och vi sov över hos Farfar och där åt vi middag. Där var det potatis som var det som serverades. Tror många äldre även idag ibland undrar vad de har fått om de får pasta som exempel.

Jag minns också att min farfar lyckades lura min lillebror att om min lillebror vattnade farfars flaggstång skulle knoppen längst upp slå ut. Till slut så räknade min lillebror ut att Farfar lurades…

Farfar kunde vara lurig och hitta på rackartyg. Varken farmor eller farfar lever och tyvärr blev båda dementa i slutet. Jag har valt att minnas dem från innan när dem blev sjuka.

Nu är det väldigt länge sedan jag var i Dalarna. Saknar faktiskt det då det är så fin natur där och saknar självklart också alla släktingar som jag har där. Tänkte avsluta med en låt som får mig att dels tänka på min farfar och även min pappa. 💖💖

5 svar på ”Mitt midsommarfirande i Dalarna och nostalgiska sommarminnen

  1. Det är verkligen fint i Dalarna med naturen och skogen. Jag tycker potatis är så gott, alltid tyckt om det. Glad midsommar

  2. Fint barndoms minne du har. Dalarna midsommar ska vara väldigt fint. Känns som allas farfar är lite busiga & luriga. Min farfar var det med.
    Den låten du la upp. Den kopplar jag till min mormor och morfar – hur dem träffades 💞😊 så fint tycker jag.

    Ha en fortsatt trevlig midsommar helg! 🌼

  3. Höjden av otur att få midsommarstången i huvudet. en måste erkänna att jag nog skrattade till när jag såg synen framför mig. Tur att du inte skadade dig i alla fall

  4. Pingback: Veckans bästa v.25 – Corkystyle.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *