Sagan om ringen – Ringens brödraskap, part II

Om du inte har läst det första inlägget om sagan om ringen så kan du göra det HÄR

Gandalf berättar att detta är den ringer sauron gjorde för att få makten över alla. Den kan endast förgöras där den gjordes i mordor. Gandalf berättar också att Gollum som var den ende som visste att Bilbo hade ringen fick fienden fast i före Gandalf. De torterade honom och de två orden de kunde höra var fylke, baggins. Frodo inser att han måste få ut ringen ur Fylke. Då prasslar det i en buske utanför köksfönstret. Gandalf lutar sig ut och rycker upp Sam som är trädgårdsmästare. Gandalf säger till sam att han ska följa med Frodo och att de tre ska mötas på värdhuset Den stegrande ponnyn. Själv ska Gandalf och träffa Saruman den vite som också är en trollkarl.

På vägen träffar Frodo och Sam på Merry och Pippin som har varit och stulit i ett trädgårdsland igen. De får bonden efter sig men lyckas skaka av sig honom. De får nazgulerna, de svarta ryttarna efter sig och lyckas med nöd och näppe ta sig till Bri och värdhuset, den stegrande ponnyn. Väl där så är inte Gandalf där och de undrar vad de ska göra nu. På kvällen råkar Frodo ramla och få ringen på sitt finger vilket gör han osynlig. Efter så blir han tagen upp till ett rum av vildstige, Aragorn. Sam,merry och pippin rusar in på rummet och tror Aragorn ska göra Frodo illa. De får veta att de inte kan vänta på Ganalf och de beger sig ut i vildmarken. Efter ett tag frågar de Aragorn vart de är på väg och han säger att de är på väg till Vattnadal.

När de kommit till Väderklint så går Aragorn ut på jakt. Mitt i natten vaknar Frodo och ser att Merry och pippin tänt en brasa. Frodo försöker släcka den men det har redan de svarta ryttarna sett. Frodo blir huggen av en med ett svärd. Aragorn som inser att Frodo behöver alvernas hjälp inser att de måste iväg direkt. Efter ett tag säger Aragorn till sam att försöka hitta Athelas, känd som Kings foil som kan bromsa förgiftningen. Aragorn ger sig ut och kollar och hittar det men blir överraskad av Arwen. Hon säger att Frodo måste till hennes pappa i Vattna dal. Först vill Aragorn rida men Arwen säger att så fort de har kommit över floden så skyddar hennes folks magi henne och Frodo.
Fortsättning följer imorgon..

#nouwinfluencer #nouwbloggare #uppsalabloggare #funktionsnedsättning #filmnörd

0 reaktioner till “Sagan om ringen – Ringens brödraskap, part II”

  1. Det är verkligen så väl gjorda och fina filmer, hela trilogin och så fantastisk genomtänkta och utförda. Men det är många timmar att se igenom dem. Vilken är din favorit av dem?

  2. Jag gillar verligen deras karaktärer i filmerna de blir så trovärdiga trots att de inte är det eller vad man ska säga. Man köper allt i filmerna för de är så bra gjorda

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *