The day after tomorrow – Klimatfilm som är mer aktuell nu än när den släpptes

Kvällsfilmen blev The day after tomorrow.

Filmen handlar om den amerikanska klimatologen Jack Hall som håller ett föredrag på ett FN konferens i New Delhi om hur en global uppvärmning orsakade den senaste istiden. Han säger också att den pågående uppvärmningen kan ge en ny istid om hundra eller tusen år.

Jack träffar den skotske havsströmforskaren Terry Rapsen utanför lokalen.

Sedan en kort tid har världen drabbats av mycket extrema väderförhållanden, bland annat rekordkraftiga orkaner i tropikerna, tennisbollstora hagelkulor i Tokyo regn- och åskoväder i nordligare breddgrader samt turbulens . Orsaken till detta är en gåta för alla deltagare.

Efter ett tag så ringer Terry Rapsen upp Jack och säger att de har varit med om att tre stycken havsbojar som mäter vatten temperaturen har uppmätt ordentliga temperaturfall i norra atlanten. Terry rapsen tror att den nordatlantiska strömmen har förändrats och att det är därför vädret blir bara värre.

Åsikter om filmen

Denna film är viktig och är mer aktuell idag än när den släpptes 2004. Vi kan inte fortsätta förbruka jorden som vi gör idag och ändå tro att inget kommer hända.

#nouwinfluencer #nouwbloggare #uppsalabloggare #uppsalabloggare #filmnörd

0 svar på ”The day after tomorrow – Klimatfilm som är mer aktuell nu än när den släpptes

  1. Intressant när filmer som kom ut för många år sedan blir mer aktuella idag. Vore kul att veta hur producenten tänkte om miljön när filmen kom ut för 17 år sedan.

    Har sett filmen och kommer bara ihåg att de eldar böcker för att hålla värmen 😉

  2. Den filmen har jag sett, det var dock länge sedan men minns att jag tycker att den är jättebra och skulle kunna se den igen, det var mycket som såg äkta ut

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *