Tolv år – Glad att jag fick godman

Det slog mig för någon dag sedan att i år har jag haft godman i tolv år. Jag fick godman 2012 när jag bodde på behandlingshemmet. Det var behandlingshemmets chef som hjälpte mig med att ansöka om att få Godman då jag själv insåg att jag behövde hjälp med ekonomin som då var katastrof.

Godman har man då man frivilligt vill ha hjälp och man har även själv något att säga till om. Däremot har jag valt att låta min godman bestämma då den vet hur mycket pengar jag har.

Var var jag när jag fick godman:

Jag hade ingen kontroll på var mina pengar gick till. Hade stora skulder och hade även prickar hos kronofogden.

Jag har haft turen att den godman jag fick 2012 har jag fortfarande idag. Jag har alltså haft samma godman i tolv år. Vilket jag är jätte glad för då jag vet andra som bytt godman flera gånger.

Vi har gjort så att jag får pengar två gånger i veckan. Då jag inte skulle klara av att få pengar en gång per månad.

Idag är jag helt skuldfri. Har en buffert för om någonting skulle hända. Som exempel gick min tv sönder för ett tag sedan. Jag kunde dagen efter åka tillsammans med min godman och köpa en ny. Det hade jag inte kunnat om jag hade hand om mina egna pengar.

8 reaktioner till “Tolv år – Glad att jag fick godman”

  1. Vilken tur att du har godeman idag. Å det är bra att dem finns. Så man kan få hjälp med sin ekonomi om man inte kan hantera sina pengar själv. Många skulle behöva ha det. Så dem inte hamna i ekonomi träsket.

    Glad Påsk 🐣

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *