My story: Jag har haft ett skadligt bruk av alkohol

Ikväll kommer jag inte skriva vad jag gjort då jag tänkte skriva om något som de flesta inte vet om mig. Det är en sak som står i min journal.

Det är nämligen så att jag har haft ett skadligt bruk av alkohol. Detta gäller tiden 2009-2012 fram tills det att jag flyttade till behandlingshem. Jag minns själv flera gånger då jag valde att dricka alkohol trots att jag käkade mediciner som man inte ska blanda med alkohol. En gång hamnade jag på sjukhus och vaknade upp på ackis kvällen efter. Den situationen var lite pinsam eftersom jag var tvungen att ta sjuktaxi hem från ackis och jag hade inte pengar själv så var tvungen att ringa morsan och berätta vart jag var och varför jag kan än idag höra hennes suck.

När jag flyttade till behandlingshemmet så fick jag sånt sug efter alkohol. Tror det är en ganska normal reaktion då det var självklart ett förbud mot alkohol på behandlingshemmet. Däremot så fick jag beröm av läkaren där att jag sa till innan och inte gick ner på stan och drack alkohol. Jag fick medicin mot alkoholsug. Jag trodde först det inte skulle hjälp men det gjorde det. Jag äter den medicinen än idag och tänker inte sluta då jag nog skulle få tillbaka mitt sug efter alkohol. Äter fortfarande så mycket mediciner att jag inte får dricka alkohol.

Backar jag långt tillbaka så kan jag se att jag hade ett skadligt bruk av alkohol redan på gymnasiet. Jag drack absolut inte hela tiden eller alla gånger det var fest. Däremot så drack jag mig redlös varenda gång jag drack alkohol.

#nouwbloggare #nouwinfluencer #uppsalabloggare #funktionsnedsättning #psykiskhälsa


Corky style

Gillar

Instagram