My story: Jag har haft ett skadligt bruk av alkohol

Ikväll kommer jag inte skriva vad jag gjort då jag tänkte skriva om något som de flesta inte vet om mig. Det är en sak som står i min journal.

Det är nämligen så att jag har haft ett skadligt bruk av alkohol. Detta gäller tiden 2009-2012 fram tills det att jag flyttade till behandlingshem. Jag minns själv flera gånger då jag valde att dricka alkohol trots att jag käkade mediciner som man inte ska blanda med alkohol. En gång hamnade jag på sjukhus och vaknade upp på ackis kvällen efter. Den situationen var lite pinsam eftersom jag var tvungen att ta sjuktaxi hem från ackis och jag hade inte pengar själv så var tvungen att ringa morsan och berätta vart jag var och varför jag kan än idag höra hennes suck.

När jag flyttade till behandlingshemmet så fick jag sånt sug efter alkohol. Tror det är en ganska normal reaktion då det var självklart ett förbud mot alkohol på behandlingshemmet. Däremot så fick jag beröm av läkaren där att jag sa till innan och inte gick ner på stan och drack alkohol. Jag fick medicin mot alkoholsug. Jag trodde först det inte skulle hjälp men det gjorde det. Jag äter den medicinen än idag och tänker inte sluta då jag nog skulle få tillbaka mitt sug efter alkohol. Äter fortfarande så mycket mediciner att jag inte får dricka alkohol.

Backar jag långt tillbaka så kan jag se att jag hade ett skadligt bruk av alkohol redan på gymnasiet. Jag drack absolut inte hela tiden eller alla gånger det var fest. Däremot så drack jag mig redlös varenda gång jag drack alkohol.

#nouwbloggare #nouwinfluencer #uppsalabloggare #funktionsnedsättning #psykiskhälsa


0 reaktioner till “My story: Jag har haft ett skadligt bruk av alkohol”

  1. Kan tänka mig att du för en livslång kamp mot suget och att varje dag kan innebära att du måste säga nej. Strongt av dig att vara så ärlig mot dig själv och mot dina läkare. Föreställer mig att den som vågar be om hjälp har större chans att lyckas hålla sig borta än en person som förnekar det hela.

    Vilken fin bild. Har du målat den själv?

  2. Ohh starkt av dig att berätta och så bra att du kom in behandlingshem så du har fått den hjölpen du behöver för att ta dig vidare och ur det, GRYMT!

  3. Starkt att berätta. Vad bra att du sa till lökaren så att du fick hjälp. Tror att när man haft ett skadligt bruk av något så tror jag alltid att suget sitter kvar, Menar att det nog är lätt att väcka igen och det vill man undvika, Bra då att du tar medicinen som du verkligen märker hjälper

  4. Riktigt jäkla strongt av dig att hålla suget på avstånd. Min pappa förblev nykter alkoholist de sista 18 åren av hans liv. Innan det slutligen var skadorna efter alkoholmissbruket som faktiskt tog hans liv i slutändan. Så kämpa på! Jag vet verkligen vilken skillnad det gör. Kram

  5. Otroligt viktigt ämne du berättar om, många skäms över sina missbruk men även ohälsan som finns i det. Men varje gång någon talar öppet eller skriver om det så växer kunskapen och förståelsen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *