Rätten att funka olika

Hallå där!

Förut så hette det funktionsnedsättning men nu kallar man det för funktionsvaration. Hur mycket det påverkar ens liv är helt individuellt. Bara för att man har en funktionsvaration eller diagnos så är det inte samma sak för två olika personer. Tex ADD är inte samma som att ha ADHD. Däremot så är det ungefär lika mediciner man kan få för sin ADD/ADHD. Att man har problem med saker i sin vardag kan vara något någon annan bara gör av sig själv medan du måste ha stöd eller hjälp för att göra det. Det sista man ska göra är att dra alla med ADHD över samma kam.

Jag själv tar concerta för min ADD och den hjälper mig otroligt mycket. Innan jag fick den medicinen så var det precis som jag levde i en egen bubbla och när jag fick medicinen så sprack den där bubblan.

Man behöver heller inte ha samma symtom på en diagnos för att få den. De kan variera och ibland är det ca 6 st eller fler kriterier man ska uppfylla för att få diagnosen ADD/ADHD. Däremot ska jag påpeka att ADD/ADHD är något man föds med och inte något man får. Jag minns också att morsan fick prata med psykologen som utredde mig för ADHD.

Att vi alla är orginal och borde bli respekterade för vilka är. Det är ju ändå tur att inte alla människor är på ett visst sätt eller tycker om samma saker. Hur skulle då världen se ut?

Alla har ett värde som inte går att ersätta. Vi föds som individer och vi dör som individer.

VI HAR HELT ENKELT RÄTTEN ATT FUNKA OLIKA!

#nouwinfluencer #nouwbloggare #uppsalabloggare #funktionsnedsättning #bestofnouw #npfpower

Corky style

Gillar

Instagram @corkystyle.se

Instagram corkystyle.seInstagram corkystyle.seInstagram corkystyle.seInstagram corkystyle.seInstagram corkystyle.seInstagram corkystyle.se

Instagram