Alice in wonderland

Hallå där!sl

Idag har jag varit hemma då jag inte mådde bra psykiskt igår och har fortfarande ångest. Däremot så ska jag åka till radion imorgon då det inte blir bättre av att jag sitter hemma. Har idag i alla fall varit en sväng till Uppsala. Kollat på en födelsedagspresent. Köpte ingen men vet ungefär vad jag ska köpa imorgon. Har lyckats gå över 5000 steg idag.

Har idag sett på två filmer.

Den första filmen var Alice in wonderland som kom 2010.

Handling:

Alice har konstiga drömmar när hon sover. När Hamish friar till Alice så springer hon iväg genom trädgården där hon hittar ett stort hål under ett träd. Alice lutar sig framåt och ramlar ner i hålet. Hon hamnar i Underlandet. Där får hon bekanta sig med flera varelser bland annat en röd drottning med ett gigantiskt huvud, hattmakaren och även en blå larv. Alice får i uppgift av den vita drottningen att vara hennes kämpe för att slås mot den hemska Jabberwocky.

Här ser man Helen Bonham Carter som den röda drottningen. För er som inte vet vem det är så spelade hon Bellatrix Lastrange i Harry potter filmerna. Det är Johnny Depp som spelar hattmakaren och gör det så bra. Jag tror knappast att jag behöver förklara vem Johny Depp är eller? Det är Alan Rickman som spelar rösten till den blå larven. Alan Rickman spelade bland annat Severus Snape i Harry Potter men är även med i första Die hard filmen. Den som spelar den vita drottningen är Anne Hathaway som också är med i Djävulen bär prada bland annat. Som avslutning är det Mia Wasikowska som spelar Alice.

Johnny Depp har bland annat fått en golden globe nominering för sin roll i Alice in wonderland. Jag är inte förvånad då han enligt mig spelar Hattmakaren så magiskt bra. Filmen fick två oscars för Best Achievement in Costume Design och Best Achievement in Art Direction.

Alice in wonderland är baserad på boken Alice´s adventures in Wonderland skriven av Lewis Carroll.

Lägger in ledmotivet med Arvil Lavigne nedanför.

#nouwinfluencer #nouwbloggare #uppsalabloggare #aliceiunderlandet #johnnydepp #disneyfilm #filmnörd #funktionsnedsättning #funktionsvariation

0 reaktioner till “Alice in wonderland”

  1. Skönt att vila efter att inte mått så bra. Synd du inte hitta någon present i Uppsala. Det är bra att du vet vad du ska köpa i present. Ibland känns det bättre att göra något så hjärnan får tänka på annat.
    Den filmen har jag nog sett. Minns inte vad jag tyckte om den.

    Ha en bra dag!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *