Die hard and Armageddon

Hallå där!

Idag har jag tagit det lugnt för har varit jätte trött så har typ inte varit utanför lägenheten. Har idag kollat på filmerna Die hard och Armageddon.

Die hard handlar om polisen John McClane som ska besöka hans fru och där hon jobbar. Jobbet har jul fest och Mcclane kommer dit och allt går bra. När han är på toa så tar ett antal terrorister över för att få koderna till företagets pengar. Terroristerna har en kille som ledare som spelas av Alan Rickman. John Mcclane spelas av Bruce Willis. Det blir en hel del action och kommer Terroristerna eller John Mcclane vinna?

Denna film gavs ut 1988 så den är lika gammal som jag 32 år.

Favorit citat:

[as McClane tries to call up police] Attention, whoever you are, this channel is reserved for emergency calls only.

No fucking shit, lady! Does it sound like I’m ordering a pizza?

Armageddon handlar om att man får veta att en asteroid är på väg och kommer slå ner på jorden. Man får också reda på att gör den det kommer inte ens en baktie överleva. Däremot så får de veta att de måste borra på asteroiden för att kunna dela på den. De kontaktar den bästa i världen på olje borrning. En kille som spelas av Bruce Willis.

Ska de lyckas att rädda världen?

Filmen gavs ut 1998 när jag var 10 år och är en av mina favoritfilmer.
Favorit citat:

Miss Stamper? Colonel Willie Sharp, United States Airforce, ma’am. Requesting permission to shake the hand of the daughter of the bravest man I’ve ever met.

#nouwinfluencer #nouwbloggare #uppsalabloggare #filmnörd

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *