En bra ridlektion med bommar

Godkväll!

Hoppas er onsdag varit bra. Här åkte man till radion som vanligt. Hade ett indiemöte på radion. Där huvudmålet blev att jag ska spela in mitt nästa program nästa vecka.

Vid halv två blev jag hämtad på radion och jag åkte till stallet. Det blåste en hel del där också. Jag fick veta att jag skulle rida samma ponny som förra gången, Lisen. När jag skulle ta in henne i stallet då hon står i utebox så fick jag ta hjälp av en annan tjej så hon kunde hålla box dörren så den inte flög upp av blåsten. Väl inne i stallet gick det bra men Lisen ilsknade till en gång men det var för att en häst som stod i boxen bakom där hon stod försökte bita henne i rumpan. Som tur var så såg en personal det så hon stängde hästens boxgaller så den inte kunde försöka bita henne igen. Jag skulle också ha blivit sur om en annan häst helt plötsligt försökt bita mig i rumpan 🤣

Väl inne i ridhuset så blev jag tillsagd av ridläraren att gå några varv i ridhuset för att Lisen fick vänja sig vid ljuden som vinden gjorde. Det är inte riktigt ett riktigt ridhus utan snarare ett stort tält som de ställt upp.

Sen var det dags att sitta upp. Väl uppe på hästryggen så var det markarbete med bommar som gällde. Är osäker men först så var det att skritta över bommar och det var inte så svårt. Sen efter några gånger så frågade hon om vi ville trava över bommarna. Jag sa först nej men sen så var ridläraren smart så hon la ut en av bommarna på spåret. Så det slutade med att jag travade över bommen två gånger i båda varven. Det jag fokuserade på var att slappna av och att höja blicken då hon sa att jag inte fick titta ner på bommen. Skulle jag göra det så är det där jag skulle hamna. Som avslutning fick vi skritta över en lite högre bom som låg på två omkull lagda sockerbitar. Så summa summarum är jag väldigt nöjd med veckans ridlektion. Nästa vecka tror jag att det är hoppning på agendan och då kommer jag förmedlingen få rida Lisen igen.

4 svar på ”En bra ridlektion med bommar

  1. Bra att ha mål.

    Alltid bra att utmana sig & bli utmanad. Efteråt känner man sig extra glad & stolt över sig själv 🙂. Vad bra att Lisa vad snäll &’duktig under tid lektionen.
    Så bra att någon personal såg att Lisla blev biten & gjorde något åt det.
    Kul att hoppa.

    Ha en trevlig dag! 🌷

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *