En bättre dag

Hallå där!

Hoppas ni har haft en bra dag.

Här mår man äntligen bättre. De senaste dagarna har varit en väldigt stor prövning. PGA hur jag mått och att jag sovit dåligt de senaste nätterna så kommer jag vara hemma imorgon. Då jag känner att jag behöver det.

Idag har jag kollat på filmen Lord of the rings: the two towers extended edition.

Handling:

Frodo och Sam fortsätter sin vandring till Mordor. De får sällskap av en gänglig varelse som heter Gollum. Gollum är den som hittade ringen och tog den till grottorna där Bilbo hittade ringen. Gollum är en varelse med två stora ögon och väldigt mager i kroppen. Han har en väldigt obehaglig röst. Efter att lovat Frodo och Sam att visa vägen till mordor så blir de tre i sitt sällskap. Samtidigt jagar Legolas, Aragorn och Gimli orcherna som tagit Merry och Pippin fången. Man får också får lära känna Enter. De är träd som både kan röra sig och prata. En av dem heter Lavskägge. Rösten för lavskägge gör John Ryhys-Davies som spelar Gimli (dvärgen).

Detta är andra filmen i Sagan om ringen filmerna. Visste ni att Andy Serkis som gör rösten till Gollum hade en dryck när de spelade in då han var tvungen att förvränga hans röst så mycket att det tog på hans hals. Så han var tvungen att ha drycken med sig för att få till rösten.

Dagens mening i @karinholen s utmianing är

Vart vill du resa?`

Hm ganska svår fråga men kommer ta lite filmrelaterat eller serier.

1. Jag vill resa till Nya Zeeland där de spelade in Sagan om ringen filmerna. De skulle vara jätte roligt för det verkar vara en väldigt fin plats. Däremot så tror jag det är dyrt att resa dit och att resan tar väldigt lång tid. Så skulle man åka dit så kanske man ska stanna i 14 dagar.

2. Jag skulle vilja åka till Skottland för att besöka flera inspelningsplatser från serien Outlander. Då jag har lyssnat på de 8 första böckerna och sett alla 6 säsonger som kommit ut såhär långt. Jag gillar både böckerna och serien.

Vart vill du resa?

#nouwinfluencer #nouwbloggare #uppsalabloggare #uppsalabloggar #film #lordoftherings #resa #vardag #bestofnouw #funktionsnedsättning #funktionsvariation

0 reaktioner till “En bättre dag”

  1. Skönt att du mår bättre idag. Tror det är klokt att vara hemma imorgon eftersom du sovit dåligt och haft det tufft. Jag skulle också vilja åka till Nya Zeeland. Om jag inte kommer ihåg helt fel så är det bara Hobsala som finns kvar. Alla andra vackra byggnader och så vidare finns inte längre kvar.

  2. Så härligt att du mår bättre nu. Nya Zeeland skulle jag också vilja åka till. Vore så häftigt att se miljön på Nya Zeeland

  3. Jag skulle också vilja åka till Nya zeeland men då lär man först spara pengar. Jag skulle även vilja åka till scottland. Det är ju lite närmare men det hoppas jag att jag någon gång åker dit 😊 Lär behöva spara pengar till skottland också 😊

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *