En lugn dag och Shutter Island

Hallå där!

Hoppas er torsdag varit bra. Här har man varit hemma. Däremot så har jag mest varit inne. Idag har jag kollat på Outlander säsong ett så imorgon ska jag börja kolla på säsong två. Har gått en liten fem minuters promenad ute.

Idag har jag kollat på filmen Shutter Island på viaplay.

Handling:

1954 får Teddy Daniels åka till ett mentalsjukhus där de har de farligaste brottslingarna fången som räknas som sjuka för att bli satt i vanligt fängelse. En av deras patienter ska ha försvunnit. Han har sin nya kollega med. Frågan är hur många patienter det finns eller vad som egentligen pågår?

Recension:

Filmen är baserad på boken Shutter island av Dennis Lehane eller som den heter på svenska patient 67. I rollen som Teddy Deniels ser vi ingen mindre än Leonardo Dicaprio. Leonardo har vunnit flera priser för sin roll i denna film. Vi har en svensk med i denna film då Max von Sydow spelar en roll filmen. Filmen har en tvist på slutet som gör att man inser att saker inte är som de ser ut att vara. Filmen är rankad som 142 på imdb vilket är väldigt bra och den har ett Imbd raiting på 8.2/10.

Imorgon är det fredag. Då ska jag åka och handla så jag klarar mig över helgen. Ska undvika att åka till centrala uppsala då det är valborg. Annars ska jag ta det lugnt då jag känner att kroppen inte är 100% ännu efter att ha varit sjuk.

14 reaktioner till “En lugn dag och Shutter Island”

 1. Låter som en riktigt spännande film, skall se om jag hittar den. Var ett stort fan av Leo i tonåren, efter att titanic kom ut 😉

 2. Outlander har jag sett så många säsonger som Netflix visar, och jag älskar den serien. Ska se om den såsmåningom. Shutter Island tyckte jag var väldigt spännande, men har aldrig lyckats bestämma mig för vad jag tycker om slutet.
  Så skönt att du tog dig ut en liten stund, och hoppas att du blir av med vad som ställer till det i kroppen.

 3. Vad bra att du kom ut på en promenad, särskilt eftersom att du inte känner dig 100 än efter sjukdomen. Ibland kan man vara trött länge efter en sjukdomsperiod. Shutter island låter riktigt spännande faktiskt. Har inte sett den men vill helt klart se den. Tack för tipset.:-)

 4. Shutter Island har jag sett, men det var många år sedan. Men jag minns att jag tyckte om den. Jag ska också handla lite idag, så jag inte behöver handla i helgen 🙂

 5. Skönt med en promenad.
  Kan tänka mig att det är mycket folk i centrala Uppsala denna helgen. Uppsala är ju känt för det.
  Skönt med en extra ledig dag 😊.

  Ha en bra söndag!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *