En vikarie gav mig för mycket medicin igår…

Hallå där!

Här har det varit kallt. Däremot så var det bara -3 grader när jag kom ut ur bion. Idag har jag varit och sett Avatar: the way of water på bio. Vid tolv tiden åkte jag in till Uppsala. Där gick jag till biografen. Vid kvart i ett ungefär köpte jag dricka vilket blev en 50cl fanta zero och en hink med motiv från Avatar som var fylld med popcorn. Vid ett började filmen. Jag hade min träningsklocka på mig så jag kunde se hur lång tid det gått. Filmen var 3 timmar och 14 minuter men den kändes faktiskt inte så lång. Mer ingående recension av filmen kommer imorgon.

Vid kvart över fem var jag hemma igen och kunde äta middag. Det var lasagne och det var gott. Däremot så fick jag inte ner så mycket då jag hade ont i magen efter att ha ätit för mycket popcorn. Ändå slängde jag nästan hälften av popcornen som var i hinken.

Nu när jag kommit hem har jag duschat och kollar på Supernatural. Har också öppnat dagens lucka i min Rituals adventskalender och det var en hairmask. Det ska bli roligt att testa den!

Tänkte berätta vad som hände igår. Jag fick min åtta medicin som vanligt. Personalen kom upp vid tio för att ge mig min natt medicin. Då visar det sig att hon gett mig den vid åtta redan och igen ville hon ge mig minipiller. Jag lacka ur totalt och kallade henne för idiot högt några gånger. Efter en stund så fick hon komma upp och ge mig min vid behovs medicin då jag annars skulle inte kunna somna. Det var därför jag kände mig yr i skallen redan vid tio tiden. Kan säga att det tog för mig länge innan jag somnade då detta framkallade extrem ångest.

Har idag pratat med min kontaktperson på boendet och han kommer prata med chefen på måndag. Jag tror hon kommer få sluta jobba här då hon bara är en vikarie. Hon ska ha ringt sköterskan men jag bad min kontaktperson att ringa sköterskan på måndag för att dubbelkolla att hon ringt och sedan kolla vad hon sagt. För jag är rädd för att hon förminskat sitt misstag och kanske inte varit ärlig.

#nouwbloggare #nouwinfluncer #uppsalabloggare #bloggareisverige #personligblogger #personligt #funktionsnedsättning #funktionsvariation

Imorgon är det söndag. Jag ska ägna dagen med att packa. Jag ska bara vara borta från måndag till söndag så får se till att inte packa ner för mycket.

0 reaktioner till “En vikarie gav mig för mycket medicin igår…”

 1. Kul att gå på bio, låter jobbigt med magen dock. Inte kul alls om man knappt kan äta. Gillar popcorn och lasagne men äter det sällan.

 2. Tråkigt då sådant händer med mediciner. Sen är vi alla bara människor, och har också gjort misstag. Det farligaste är om misstagen döljs. Märkte det direkt, och skrev både avvikelser, och kontaktade sköterska. Det är vad vi SKA göra då något händer. Förstår att det var jobbigt för det, och självklart önskar man att det aldrig hände.

 3. Oj, det är ju absolut inte bra om det blir fel med medicinen!! Det borde de ha stenkoll på även om det är vikarie tycker man ju!! 😕

 4. Alla kan vi göra misstag och lite synd allt att du kallade henne idiot då man inte helt vad saker berodde på. Sedan förstår jag din frustation till fullo, medecin är jätteviktigt att man hanterar rätt och att det inte blir fel. Känns som att informationen till henne inte nått fram och att hon skulle fått bättre vägledning från övrig personal. Hoppas att hon får en andra chans och bättre vägledning

 5. Popcorn 🍿 är gott 😋. Vad bra att du hade din klocka på dig. Så du kunde se hur lång tid det hade gått på filmen. Vad bra att höra att filmen inte känns lång. Det kunde jag ana. Då jag sett på reklam. Att det händer massa grejer i filmen.
  Gott med lasagne. Du får berätta vad du tyckte om hair masken.
  Jag tyckte det var bra av dig att säga till ordentligt 👍. Tur att det var du som va med om det som kan stå upp för dig. Bra att din kontaktperson ska prata med chefen & med sjuksköterskan. Så detta tas på allvar.
  Trevligt att åka bort lite. Miljöombyte är bra att göra ibland.

  Hoppas att din jul vecka blir bra!

 6. Oj så kul att se nya Avatar på bio! Längtat efter att den ska komma, tycker första filmen är så himla bra 🤗 Men jag blir nog tyvärr för rastlös att se på bio så längtar till den kommer så man kan streama 🤗 Men såå gott att ha goda bio popcorn till!

 7. Jo men nu har hon jobbat här länge och ibland rätt ofta så hon borde kunna detta nu. Plus att det var x antal gånger hon ville ge mig minipiller istället för nattmedicin. Jag kallar ingen idiot i första taget. Hon och jag drar inte jämt för fem öre så är rätt säker på att hon jobbat sitt sista pass.

 8. Så härligt o få gå på bio. Avatar skulle jag med vilja se. Dunmt de med medicinerna o förstår din frustration. Hoppas det löste sej och inte blir mer Gng.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *