Första december

Godkväll!

Hoppas ni har haft en bra fredag och en bra början på december. Började dagen med filmen Evil dead rise. Här kan ni läsa min recension av filmen om ni inte gjort det redan https://corkystyle.se/evil-dead-rise-recension/

Efter att ha ätit lunch så gick jag ut till bussen och åkte in till Uppsala. Jag gick först in till hemmakväll och köpte mig lite lösgodis. Sen gick jag ner till centralstationen för att ta bussen till sävja. Där hämtade jag ut ett paket. Sen tog jag bussen hem.

På eftermiddagen så öppnade jag första luckan på min rituals adventskalender. Det var deras keratin hår mask som ni ser på bilden ovan.

Ikväll har jag kollat på Die hard på disneyplus.

Handling:

John McClane flyger till Los Angeles för att vara med på sin frus arbetes julfest. Vad han inte vet är att ett gäng terrorister kommer ta kontroll över byggnaden. De vill komma åt alla värdepapper som finns i valvet. Plötsligt så inser John att han kan vara de andra enda hopp. Kommer han lyckas?

Recension:

Filmen är baserad på boken Nothing last forever av Roderick Thorp.

Vem kan ha missat denna klassiker till julfilm. Det är vissa som anser att denna film inte är någon julfilm. Jag anser det och är inte denna någon julfilm så är inte ensamma hemma det heller punkt slut. I rollerna ser vi Bruce Willis och Alan Rickman. Bruce Willis har tyvärr fått avsluta sin skådespelar karriär efter att ha drabbats av afasi. Senare så har han diagnosticerats med frontallobsdemens. Alan Rickman gick tyvärr bort i cancer 2016 bara 64 år gammal.

Denna klassiker kom redan 1988 alltså samma år som jag föddes. Filmen fick hela fyra Oscarsnomineringar. En film med mycket action och som är väldigt underhållande.

Jag ger filmen 3/5

9 reaktioner till “Första december”

  1. Kul att se vad som finns i rituals kalender. I år har jag inte den utan bodyshops Hoppas den passar dig.Die Hard filmerna har jag sett i alla fall. Vi brukar inte se samma filmer i vanliga fall.

  2. Håller med om att det inte är en julfilm om man tänker en julfilm med tomtar och pynt. Men för mig är det en film som jag alltid ser på julen. Det är tradition. Idag ska jag också äta godis, är verkligen sugen.

  3. Låter som skön fredag 🙂. Kul med paket. Spännande att öppna första luckan på sin adventskalender 😊. Hur använder man hår mask?

    Ha det så bra!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *