Fredag, dagens wordpressfråga och Divergent

Hallå där!

Hoppas er fredag varit bra. Här har man varit ledig.

Idag har jag kollat på en dokumentär som heter Surviving a serial killer på viaplay. Där intervjuar de folk som överlevt en seriemördare. De är bland annat de som blivit utsatt för brott av tex Ted bundy eller Jeffrey Dahmer men inte dött. Det finns två säsonger.

Var in en sväng till Uppsala. Köpte lösgodis på hemmakväll. Sen var jag inne på hemköp och köpte två flaskor av saften zeroh ananas. Lyssnade på ljudbok medan jag åkte in till Uppsala och även hem. Idag var det carbonara till middag. Det var jag som önskat det och det är något som är enkelt men gott.

Beskriv något du lärde dig på gymnasiet.

Frågan är snarare vad jag inte lärde mig på gymnasiet. Något jag lärde mig var att ta ansvar och att jag är ansvarig för vad jag gör och säger.

Ikväll har jag kollat på Divergent på viaplay.

Handling:

Beatrice Prior bor i ett dystopiskt samhälle i staden Chicago, som styrs av diktatorn Jeanine, med sin familj. Samhället är uppdelad i fem falanger som är De lärda, de De ärliga, De osjälviska, De tappra och de fridfulla. En särskild dag måste alla sextonåringar genomgå ett test som ska hjälpa de att välja en falang som de ska tillhöra resten av livet. Däremot går inte testet som det ska för Beatrice och hon får veta något hon måste hålla hemligt för de andra om hon vill överleva.

Recension:

Denna film är baserad på Veronica Roth bok Divergent. Denna är en väldigt bra film. Detta är en bra början på de tre filmerna i Divergent filmerna. Beatrice Prior spelas av Shailene Woodley men hon tackade först nej till rollen men efter att hon pratat med Jennifer Lawrence så ändrade hon sig. Diktatorn Jeanine spelas av ingen mindre än Kate Winslet. Hon är mest känd för att ha spelat Rose i filmen Titanic.

Favoritcitat:

”We’re like the Factionless now. We’ve left everything behind, but we found ourselves and each other. Tomorrow we may have to fight again, but for now we’ll ride the train to the end of the line. And then, we’ll jump.”

sagt av Beatrice ”tris” Prior.

9 reaktioner till “Fredag, dagens wordpressfråga och Divergent”

  1. Den där serien på viaplay lät ju som något för mig då jag gillar true crime dokumentärer verkligen. Har nog sett det mesta av det på netflix. Pasta carbonara är verkligen så gott 🙂

  2. Det låter som en spännande dokumentär. Så intressant att få höra överlevande berätta om det som de varit med om. Carbonara är väldigt gott men inget jag gör hemma. Visst ska det vara bacon i det? Det gillar nämligen inte dottern. Har inte sett Divergent men det låter som en bra film.

  3. Den dokumentären lät spännande. Kanske jag ska se på någon gång.
    Trevligt med en liten utflykt. Gott med Cabonare.

    Ha en bra lördag!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *