Ilsken och frustrerad

Hallå där!

Här i Uppsala har det varit väldigt kallt idag. Plus att man har fått se vart man sätter fötterna då det är knöligt och isigt då det fryst på. Det var som var vatten och slask igår är idag is. Jag gick inte en promenad medan jag var på radion pga vädret och isen. Däremot har jag använt mina tumvantarna jag fick av morsan och hennes man i julklapp. Så tacksam att jag fick dem då jag hade inga fodrade vantar.

När jag slutade på radion så gick jag ner till centrum och där tog jag bussen hem. Hemma så var jag bara upp i min lägenhet och hämtade en flergångskasse och sedan gick jag ut till bussen till Gottsunda. I Gottsunda var jag in på willys för de har 3st redbull för 33kr+pant, Köpte 6st sockerfria och sedan 4stycken Monster energidryck ultra zero white så nu har jag energidryck så jag klarar mig resten av veckan.

Så har gått minst 5000steg ändå vilket känns bra. När jag åt middag så tog jag upp en sak med personalen. En av personalen sa igår att jag från och med den sista december kommer få en till tablett i min morgon medicin. Detta utan att jag vet vad det är för tablett, vad den är för eller att jag frågat om det själv. Här tycker jag sköterskan på boendet har gått över mitt huvud. Jag sa rätt ut till personalen att jag kommer vägra ta den tabletten eftersom jag inte har fått någon info eller att jag velat detta själv. Jag tar ändå så mycket medicin så jag vill verkligen inte ta något mer det är nästan tvärtemot att jag någon gäng vill börja minska på mina mediciner.

Personalen har sagt att de ska ringa sköterskan imorgon och fråga vad som hänt?

Så detta är något som får mig att koka inombords då jag är vuxen och att jag kan vägra ta medicin som jag inte förstår varför jag ska ta.

Tycker ni jag överreagerar eller har jag rätt?

#nouwinfluencer #nouwbloggare #uppsalabloggare #uppsalabloggar #personligblogger #personligt #funktionsnedsättning #funktionsvariation #vardagsliv

0 reaktioner till “Ilsken och frustrerad”

  1. Vi har det också kallt här, känns nästan som denna vinter kan bli som 2012-2013s vinter.

    Skönt att du fick promenad i alla fall.

  2. Självklart ska du få veta vilka mediciner du tar, och varför. Som du säkert förstått är jag kritisk till vården just nu, och ser samma sak på jobbet som hemma. Sen vet jag att flera mediciner har utgått, att det kan vara svårt att få fram osc. Därför byter dom. Hoppas du får rätsida på det.

  3. Jag tycker att du har helt rätt, och mitt blod skulle sannerligen koka av ilska i ådrorna om jag råkade ut för detsamma. Det är otroligt respektlöst av personalen att behandla dig på detta nedlåtande sätt. Personligen skulle jag aldrig ta en tablett utan att bli informerad av förskrivande läkare om varför jag ska ta den, vad det är för medicin, hur den verkar, vilka biverkningar den har, samt hur den fungerar tillsammans med annan medicin jag äter. Det kan ju också vara så att man inte vill ha medicinen eller den ökade dosen pga att biverkningarna är för svåra. Jag har själv slutat med viss medicin för att den avhjälper ett problem och skapar fem andra. Tyvärr händer det att läkare inte har en aning om att vissa mediciner inte funkar med varandra, eller att det finns medicin som kan trigga igång vilande sjukdom. Det blev ett långt svar, men det är absolut inte så att du överreagerar. Det är din kropp och den bestämmer du över.

  4. När det töar & fryser. Det är det värsta jag vet.
    Du har helt rätt! Du ska absolut veta vilka tabletter du tar. Å vad dem gör. Jag kan tycka att tabletter ibland är onödigt. Det är så mycket man kan göra i kost & så. Som ger samma effekt. Jag förstår absolut att man måste ta medicin till psykisk ohälsa t.ex.

    Ha en bra fredag!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *