Insidan Ut 2: Upptäck de nya känslorna under Jenny’s sommaräventyr

Original titel: Inside out 2

Svensk titel: Insidan Ut 2

Premiär i Sverige : 17 Juli 2024

Premiär i USA : 14 Juni 2024

Regissör: Kelsey Mann

Kategorier: animerad, äventyr och komedi

Skådespelare/röster på engelska : Maya Hawke. Ayo Edebrir, Tony Hale, Liza Lapira, Amy Poehler, Lewis Black och Phyllis Smith

Speltid: 1 timme och 36 minuter

Handling:

Nu har Jenny vuxit upp och fyllt 13 år och är officiellt en tonåring med allt vad det innebär. Det är dags att lära känna några nya känslor. Känslorna från första filmen är självklart med. Känslorna från första filmen är Ilska, Glädje, Vemod, Rädsla och Avsky. De nya känslorna är Avund, Pinsamhet, Tråkighet och Ängslan.

I filmen får man följa med när Jenny och två av hennes bästa vänner åker på ett hockey läger över sommaren. Det blir en sommar med mycket Hockey och även lite kaos i hjärnkontoret då de gamla och nya känslorna inte fungerar bra tillsammans.

Recension:

Här har de överträffat sig själva då jag tycker att denna film är bättre än den första som kom 2015. Jag tycker denna film är bättre än första filmen för att det händer mera saker som gör att det är lättare att fokusera på filmen. Det är lätt att hålla fokuset från början till slutet och det är lätt att hänga med i handlingen. Filmen är rolig, underhållande och lätt att förstå. En perfekt barn och familjefilm men även vuxna kan se den utan att känna att man har slösat bort tiden.

Jag ger den 4/5

Skulle inte bli förvånad om denna minst blir nominerad till en oscar för bästa animerade film och kan mycket väl ta hem en oscar som den första filmen gjorde.

Jag såg den då de hade förhandsvisning av filmen i helgen den 14/6-16/6 både på filmstaden och nordisk film.

4 svar på ”Insidan Ut 2: Upptäck de nya känslorna under Jenny’s sommaräventyr

  1. Jag har sett första & tyckte att den var bra.
    Den här kommer mina syskonbarn nog gilla.
    Kul att det kom ut nr 2 på Insida out 🙂

    Ha en bra dag! 🌸

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *