Lördag: Långpromenad och lord of the rings: the return of the king extended edition

Hallå där!

Hoppas er lördag varit bra. Här började jag dagen med Supernatural säsong fyra på hbomax. Har kollat om den från början igen men har kollat klart på serien några gånger. Serien fick femton säsonger och första säsongen kom ut 2005. Alltså då jag gick i gymnasiet.

Vid tio minuter i tolv så gick jag ut på en långpromenad. Jag tog en flaska med saft med mig. Tack och lov att jag gjorde det för det var mer än 20 grader varmt ute. Hade som mål att hitta en punkt på hitta ut uppsala och det gjorde jag. Efter jag hittade den så gick jag till närmsta busshållplats för att där ta bussen till Hemköp. Där köpte jag en ny flaska saft då min här hemma börjar ta slut. Så har gått mer än 6000 steg idag.

Efter jag kom hem så duschade jag och sen började jag se på Lord of the rings: the return of the king extended edition.

Handling:

Frodo, Sam och Gollum är på den sista biten på deras resa. De måste på något sätt lyckas gå igenom Mordor utan att bli upptäckta av alla orcher. Samtidigt så gör sig Gandalf, Aragorn och Legolas redo för den sita striden mot Mordors styrkor. Frågan är vart den kommer hållas?

Recension:

I år är det 20 år sedan denna klassiker till film kom. Den har fortfarande rekordet i antal oscars för en film. Tillsammans med Titanic och Ben-hour så fick den 11 oscars. Det är ett rekord som står än idag och det har inte varit någon film som varit i närheten av det rekordet. Sammanlagt fick Lord of the rings filmerna 17 stycken oscars. Det har aldrig varit en trilogi som varit i närheten av det heller. Denna film är hela 4 gjoch 12 minuter i förlängd version.

Visste ni att Viggo Mortensen som spelar Aragorn gjorde alla sina egna stunts själv. Rollen som Aragorn gick till ett antal andra skådespelare innan slutligen Viggo fick rollen.

John Rhys-Davies som spelar dvärgen Gimli gör även rösten till Lavskägge. Enten som är med i Lord of the rings: the two towers.

Imorgon är det söndag. Då ska jag till Gävle med boendet. Annars har jag inget annat planerat.

6 reaktioner till “Lördag: Långpromenad och lord of the rings: the return of the king extended edition”

  1. Har funderat på att se tv-serien ” Supernatural” så länge nu. Men har aldrig kommit till kritan. Kanske skall man sparka sig i baken nu och se den. Lord of the rings filmerna är verkligen dem bästa! 😍👌

  2. Aha du håller på med hitta ut? Det gör Björn med har funderat om man skulle börja med saken själv får se. Perfekt att se om en serie då som hållit på så länge. Lite som när jag gick igenom Greys anatomi. Hade bara sett några avsnitt första säsongen, sen fanns den på Viaplay så såg igenom hela. Nu finns den på Disney Canal så följer den där 😊

  3. Skönt med en lång promenad. bra att du tog med dig något att dricka under promenaden. Skönt med dusch efter promenaden. Sen se på film 😊.
    Hoppas att det blev trevligt i Gävle.

    Ha en bra start på veckan!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *