Maze runner trilogin

The Maze runner

En ung kille vaknar upp i en låda som är någon slags hiss. Han vet inte hans namn och kommer till en plats som kallas gläntan. Han minns hans drömmar och minns orden WCKD IS GOOD. Han är tillsammans med andra killar som är där och har kommit dit precis som han gjort. Efter någon dag minns han sitt namn som är Tomas. Efter några dagar kommer hissen upp med en tjej som har en lapp i sin ena hand. Där står det att hon är den sista för alltid. Tomas inser snart att gläntan omges av en stor labyrint. Den enda vägen ut är genom labyrinten.

Ska de lyckas att ta sig ut och hur många kommer att överleva. Plus vad är WCKD?


Maze runner: The scorch trials

De som har tagit sig ut ur labyrinten får komma till ett ställe där de sägs ska få ett nytt liv. Däremot inser Tomas att saker inte är som de säger. Han får ännu en gång försöka ta sig ut ur till Scorchen och försöka överleva. Där möter de folk som också har tagit sig ut ur en Labyrint och gömmer sig för WCKD. Thomas inser att han och de andra är märkta och tillhör WCKD. De får veta att världen drabbats av ett virus som kallas The Flaire. Detta virus gör de som drabbas galen och förändrar den personen. WCKD försöker hitta en bot mot viruset eller om man på något sätt kan överleva viruset.

Hur ska de lyckas hålla sig gömda för WCKD och hur ska de överleva.

Maze runner: The death cure

Thomas och de andra försöker hitta en annan kille som tagits av WCKD. Efter lite letande får de info att han tagits till en stad som kallas the last city. För att ta sig in dit gäller det att de hittar någon på insidan som hjälper dem. De inser att tjejen som kom upp med hissen i första filmen jobbar där. De hittar henne och hon hjälper dem att ta bort spåraren de har i nacken som WCKD satt dit.

Ska Thomas inse hur viktig han är och att han på något sätt kan göra så andra kan bli botade från The flaire?

Tre filmer som jag skulle rekommendera att se om du gillar Dystopiska filmer och SCI-FI.

#nouwinfluencer #nouwbloggare #uppsalabloggare #filmnörd #funktionsnedsättning

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *