Sagan om ringen – Ringens brödraskap part III

Frodo vaknar upp i vattna dal och finner Gandalf vid sin sida. Sen kommer Sam inrusande. Gandalf säger att det var nära att Elrond inte kunde rädda Frodo. Gandalf berättar att han blev försenad då Saruman den vite har bytt sida till Saurons sida. Sen kommer Elrond in och välkomnar han till Vattnadal.

Efter en stund så träffar Frodo Bilbo då det är till Vattnadal han gav sig av. Frodo får ett svärd som heter Sting och en sorts tröja som är gjort av Mithrill. Det är en sorts metall som inget kan tränga igenom. Svärdet lyser blått när det är orcher i närheten och desto närmare orcherna är desto mer blått lyser svärdet.

Eldrond har kallat till ett hemligt möte med de han litar på. De ska enas om hur de ska göra med ringen. Det utbryter ett bråk när de inser att den måste tas till mordor och slängas i domedagsberget för att förgoras. Till slut ställer sig Frodo upp och säger att han kan ta den till mordor men han vet inte vägen. Han får Gandalf den gråa, Aragorn, Legolas, Boromir, Sam, Gimli och Merry och pippin. Dessa utgör Ringens brödraskap. De ger sig av mot mordor med Frodo i täten. Efter ett tag så har det tagit en paus och Merry och Pippin låtsas slåss med Aragorn. Först ser Gimli något han tror det är ett moln men broromir säger att det rör sig mot vinden. Då ser Legolas att det är Crebain som är stora kråkor som fallit under ondskans makt. De är utsända av Saruman. Vilket gör att Gandlalf inser att den vägen dom ska ta är bevakat. De får helt enkelt ta vägen över berget Caradhras istället. De hinner inte mer en upp på berget förrän en röst försöker få berget att rasa. Gandalf inser att det är Saruman. Han låter Frodo bestämma om de ska försöka ta vägen igenom Gruvorna i moria.

Fortsättningen följer imorgon då sista delen kommer.

#nouwinfluencer #nouwbloggare #uppsalabloggare #filmnörd #filmtips

0 reaktioner till “Sagan om ringen – Ringens brödraskap part III”

  1. Vattnadal är ju så otroligt vackert, en helt magisk plats till skillnad från mycket annat som känns kalt och kallt och mörkt i filmen. Liv Tyler spelar ju sin roll väldigt bra tycker jag

  2. Älskar verkligen de där, ser framemot nu när sagan om ringen ska bli tv-serie också! Kommer sitta bänkand verkligen.

  3. Minns den där ringen så tydligt också att den är så vacker. Jag tror jag har kommenterar detta inlägg redan, men konstigt nog ’r inte min kommentar med du får kolla i skärpposten- Men vet att jag skrev att man trollbinds verkligen av dessa filmer, det ser så verkligt ut trots det är inte det

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *