Sagan om ringen – Ringens brödraskap, part IIII

Frodo säger att de ska gå genom gruvorna i Moria. När de väl har hittat dörren in till moria så står det Säg vän och stig in. Någon frågar Gandalf vad som menar och han svarar att man ska säga lösenordet om man kan det. Gandalf försöker med flera ord men inte lyckas. När han satt sig ner så får frodo en idé. Frodo säger det är en gåta. Han frågar vad vän heter på alviska. När Gandalf svarar mellon så öppnas porten. När de har hållit på med gåtan så har en annan ståt och kastat sten i vattnet. När de ska gå igenom porten så tar något tag i frodo ena fot. Det ör en gigantisk bläckfisk. Sam ropar på aragorn och alven Legolas kommer också till undsättning. Det slutar med att ingången rasar in och de blir tvugna att gå via Moria.

Väl i Moria finner Gimli Balins grav. Sen ser någon att Frodos svärd börjar skina blått och de inser att de kommer behöva stänga in sig i rummet. NärBoromir inser att de har grotttroll. När de blir anfallna så blir Frodo spetsad av ett spjut, Alla tror att Frodo dör men efter att ha dödat de resterande så inser de när de vänder på Frodo att han lever. Frodo har tröjan av mithril på sig och det är den som räddat han. Efter det så går de längre ner och helt plötsligt är de omringad av orcher men som helt plötsligt försvinner. Då frågar de andra gandalf vad händer samtidigt som de hör trummor från underifrån. Då säger Gandalf att det är en Balrog. Han säger att de ska springa. När de når en bro så springer de andra först och sedan Gandalf sist. När han kommer till slutet av bron så vänder han sig om och höjer sin stav och säger de episka orden You shall not pass! Efter det så rasar bron och tar med sig balrogen men den har en piska som kommer upp och tar med sig Gandalf ner i avgrunden.

De andra lyckas ta sig ur gruvorna och tar sig till alvlandet Lothlórien där de får mötet Galadriel som styr landet tillsammans Celéborn. Där får de övernatta några nätter för att sedan fortsätta nerför floden Anduin med båt. Innan får de gåvor av Galadriel. De kommer till en strand som de kliver i land på. Boromir försöker ta ringen från Frodo och Frodo är tvungen att ge sig iväg med endast Sam som sällskap. Merry och Pippin blir kidnappade av orcher och Aragorn,Legolas och Gimli börjar jaga orcherna som tagit Merry och Pippin.

#nouwinfluencer #nouwbloggare #uppsalabloggare #funktionsnedsättning #filmnörd

0 reaktioner till “Sagan om ringen – Ringens brödraskap, part IIII”

  1. Den delen är ju verkligen mörk tycker jag, kanske inte nån av favoriterna bland filmerna, jag gillar ju de första bäst men helt klart sevärda. Fantastisk med filmer som engagerar så många.

  2. Jag gillar den där delen, det är ju då det äntligen börjar hända saker. Jag såg förresten tvåan oklippt för 18 år sedan, det var definitivt en upplevelse.

  3. Så mång aår sedan jag såg de här filmerna så jag blandar i hop dem, men bra att du uppdaterar och den här delen är ganska hemsk och mörk.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *