The 100 – Recension

Titel: The 100

Författare: Kass Morgan

Serie: The 100

Längd: 7timmar och 15 minuter

Uppläsare: Phoebe Strole och Justin Torres

språk: engelska

Handling:

The hunger games möter serien Lost. Detta är boken som serien The 100 på netflix är baserad på.

Ingen har satt sin fot på jorden på århundranden tills nu.

Sen ett stort atomkrig så har mänskligheten bott på rymdskepp långt ovanför jordens radioaktiva yta. Nu får 100 ungdomsbrottslingar som anses oviktiga av samhället åka på ett farligt uppdrag för att kolla om jorden är bebolig. Det kan antingen vara deras andra chans i livet eller så kan det vara ett självmordsuppdrag.

Clark blev gripen för förräderi och är besatt av hennes minne av vad hon egentligen gjorde. Wells som är kanslerns son kom till jorden för den tjejen han älskar. Men frågan är om hon någonsin kommer förlåta honom. Den hänsynslösa Bellamy slogs för hans plats på rymdfarkosten för att skydda sin syster. De är den andra halvan av de enda syskonen i universumet. Glass som lyckades rymma tillbaka till skeppet för att inse att livet där är lika farligt som hon tänkt det skulle vara på jorden.

De finner att jorden har ett vilt natur på marken och som är skadat av hemligheter från förut. De 100 måste slås för att överleva och de var aldrig menade att vara hjältar men de kan vara mänsklighetens sista hopp.

Recension:

Boken var lättlyssnad och det gick rätt snabbt att lyssna klart på den då den ”bara” ca 7 timmar lång. De böcker jag brukar lyssna på kan ligga upp mot 20 timmar. Det som spelade in var att jag lyssnade på denna bok på engelska då den fanns inte på svenska. Den var lättförstådd och man känner igen en del från serien. Däremot får man bättre bakgrundsfakta i boken än i serien. Jag ger boken 5/5 då den var lättlyssnad och spännande. En bra bok att lyssna på om man förut inte har lyssnat på ljudbok på engelska.

10 reaktioner till “The 100 – Recension”

  1. Kul då man hittar något man gillar. Ibland känns det som om böckerna är för långa, jag tröttnar så snabbt tyvärr. Tack för tipset.

  2. Kan tänka mig att boken gav lite mer fakta än i serien, dem brukar liksom kunna fånga in mer. Mycket i filmer/serier behöver dem ju typ ta bort för annars skulle det bli för mycket, om jag fattat det rätt.
    Detta är en bok jag inte själv skulle valt att läsa, men kul att läsa om den hos dig, då vet jag vad den handlar om och vad du tyckte om den 😀 Vilken blir nästa bok? 😀

    Ha en fin dag!

  3. Den kan jag tänka mig att se filmen. 7 timmar är lagom 14-15 Tim är okej. Över 20 Tim är lite mycket. Tycker jag.

    Ha en bra fredag!

  4. Jag har alltid tänkt o kolla på den men jag vet inte den serien jag bara inte tilltalat mig. Men jätte bra med tips:) finns ju även den serien på Netflix 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *